Konstituisana Skupština opštine Kula: Miljanić predsednik Opštine, Milojičić predsednik Skupštine opštine 1Foto: printscreen / Qmedija YT

Odbornici Skupštine opštine Kula izglasali su danas predesnika opštine i predsednika Skupštine opštine.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kula održana je danas. Sednicu su otvorile najstarija odbornica Marija Šepinski, sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“ i najmlađa odbornica, Nikolina Drinić, sa izborne liste „Grupa građana Kritična masa-za pobedu“. Nakon usvojenog dnevnog reda, izveštaj o sprovedenim izborima kandidatima za odbornike predstavila je Nevenka Rabrenović, predsednica Opštinske izborne komisije, prenosi kulska  QMedia.

Kako navode, pošto su glasanjem potvrđeni mandati odbornika, obratio se odbornik odborničke grupe „Kuljani i naš grad-Ujedinjeni za pobedu Kule“, Zlatko Ostojić, koji je izrazio nadu da će funkcionisanje lokalnog parlamenta proteći u demokratskom duhu i da će njihova odbornička grupa biti protiv svakog predloga koji nije u interesu građana. Konstatovana je ostavka odbornika Marka Pešića, koji je poželeo dalju sreću u radu. Nakon potvrđivanja mandata odbornika, prešlo se na izbor predsednika Skupštine opštine Kula, a jedini kandidat bio je Velibor Milojičić sa liste „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“.

Kandidaturu Milojičića je obrazložio odbornik Milan Kondić, šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“.Tajnom glasanju pristupilo je 36 odbornika, a od tog broja za Milojičića je glasalo 23 odbornika, dok je  protiv bilo 13 odbornika, nakon čega se Milojičić zahvalio na datom poverenju i potom je  preuzeo predsedavanje sednicom. Za zamenika predsednika Skupštine opštine Kula izabran je Mihajlo Pašo, za čiji je izbor glasalo 23 odbornika a protiv je bilo njih 13. Funkciju sekretara Skupštine u ovom mandatu obavljaće Milorad Vuksan, za koga je glasalo 24 odbornika.Takođe su izabrani i članovi Komisije za mandatno imunitetska pitanja: Miljana Rabrenović(predsednica), Bojana Radović(zamenica predsednice), Vladimir Đurović, Vasilije Potkonjak, Tihomir Medić, Zoran Vojinović i Slobodan Počuča i članovi Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine opštine Kula: Milan Kondić(predsednik), Miloš Krivokuća(zamenik predsednika), Dragutin Medojević, Mihajlo Pašo, Čila Bajai Balint i Vlastimir Vujić.

Kada je reč o izvršnim organima, za predsednika Opštine Kula, glasovima 22 odbornika, izabran je dosadašnji predsednik Privremenog organa, Damjan Miljanić, koji se zahvalio građanima i odbornicima na ukazanom poverenju i istakao da će i ubuduće voditi politiku koja će biti usmerena na dalje jačanje standarda i kvaliteta života građana.

Funkciju zamenika predsednika opštine Kula obavljaće Karolj Valka, a za članove Opštinskog veća izabrani su: Goran Savković, Duško Končar, Veselin Đurđević, Đorđo Peruničić, Renata Vujasinović, Livia Kozma i Biljana Bjelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari