Korać: Cilj pokazati da je vlast na udaru skrivenih sila

* Teorije zavere počivaju na tri principa: ništa nije slučajno, sve je povezano i ništa nije onako kako izgleda
Zašto se sve češće naslovne strane tabloida bave "šifrovanim" vojnim operacijama

Ostavite komentar


  1. Stvar je u tome što je ova zemlja bezbednosno i politički izbušena od strane Rusije na sve strane. Gomila medija, uključujući i Novosti i notornu Politiku, (koja ništa nije naučila iz svoje proelosti), pola vlade, neke političke stranke su pod kontrolom Kremlja.. Cilj je učiniti bukvalno sve da bi se zemlja skrenula sa puta ka Evropi, EU i NATO..

    Ovo što se dešava je doslovno histerija protiv Zapada i za nju je najodgovornija Vučićeva vlast. Misle da su mnogo pametni u igranju na dva fronta, ali tako samo otežavaju položaj i sebi i ovoj državi , uvodeći je dugoročno u izolaciju. Što se uvek završava na Miloševićev način.

    1. Niko nas ne skreće sa puta ka Evropi, gde prirodno, verovali ili ne, čak i geografski pripadamo. Ovde se radi o članstvu u NATO, koji neki izjednačavaju sa EU?! Možda ti zagovornici ulaska u NATO jesu u pravu ali, to onda javno treba obelodaniti odnosno da je, NATO=EU. Onda ćemo se i mi postaviti u odnosu na tu činjenicu.

  2. A, cilj pojedinih političara, posebno onih koji se samodeklarativno , samonazivaju, „političarima liberalno-demokratske provenijencije“, posle svega što su nad Srbima isprobali i počinili SAD i EU, uz pomoć svoje ratne mašinerije poznatije kao NATO, jeste negiranje onoga što je očigledno i što niko od stranih visokih političara i ne krije. Pitanje je da li ti ljudi, zaista ne vide koju ulogu na Balkanu imaju SAD, EU i NATO ili, neistinu šire zbog nekih svojih lukrativnih delatnosti. Srbija jeste na udaru, koji permanentno traje više decenija ali, NE SKRIVENIH VEĆ POTPUNO OGOLJENIH SILA. Da li ne bi smeli da vidimo ni ono što je očigledno?! Da li posle krahiranja naše tvrde vere u Jugoslaviju, bratstvo-jedinstvo i „ljubičicu belu“, treba ponovo da zabijamo glavu u pesak i da verujemo u dobre namere onih koji su nas ubijali a danas pokušavaju da nas kazne zbog toga?!

  3. Pa Srbija i jeste na udaru velikih sila, pogotovo SAD, samo sto Zarko Korac to ne sme da prizna.

  4. Cini se da je upornim lepljenjem nalepnice ‘teorije zavere’ na sve oko njega, G. Korac uspeo istom nepostojecom argumentacijom imlogikom’teoreticara zavere’ da nas ubedi da je u pravu bas koliko i oni?! Sto narod kaze: „Zivi bili pa videli!“ Ne idemo nikuda.

    1. „Teorije zavere se ne mogu pobijati jer one ne počivaju na dokazivanju već verovanju. I tome je njihova snaga“
      Управо супротно. Када се аргументована критика не може побити чињеницама, она се у медијима над којима имате контролу прогласи за теорију завере.

      1. I tako ulecemo u ‘logicki oksimoron’, Dule? Ako je nesto ‘teorija zavere’ ko joj je tvorac?! … Onaj koji je napravio laz ne zeleci da je argumentuje kao istinu, … ili ‘kum’ koji ju je isto tako prepoznao, i bez kontra-cinjenica i kontra-argumenata ‘krstio’?!

  5. Cini se da je upornim lepljenjem etikete ‘teorije zavere’ na sve oko njega, G. Korac uspeo samo da nas ubedi da poseduje istu logiku i nepostojecu argumentaciju onih koje kritikuje? Sto narod kaze: „Zivi bili pa videli!“ Ne idemo nikuda.

  6. Većina članova Vlade neskriveno je proruska i narodu što više treba ogaditi Zapad i produbiti ljubav za Rusiju. U tome je tajna svih ovih „zavera“.

  7. Logicno pitanje je zasto gradjanski list Danas po ko zna koji put, promovise eksponirane bivse komuniste? Evropske vrednosti ili pritisci sigurno nisu. Mozda nedostatak kompetentnih i vanpartijski-nepodobnih sagovornika? Zarko Korac, koji je pocetkom osamdesetih godina proslog veka, kao deciji psiholog (u drzavnoj sluzbi) bio redovna televizijska pojava (izricito iz razloga clanstva u komunistickoj partiji) – sada radi isto, sustinski drugacije. Clanstvo u komunistickoj partiji, medjutim, niikada mu nije donelo privilegiju da prisustvuje cak ni sastancima mesnog odbora (MZ „Pero Popovic – Aga“ u Jevremovoj 9a), pa je imao obicaj da se uvali u udobnu fotelju kraj zatvorenih vrata sale za sastanke. Klinci sve vide a za nas osnovce on je to vreme bio neizbezni „matorac koji mnogo prica“ (i pametuje). Nas je na primer cudilo kako zaposlen covek u drzavnoj sluzbi, ima toliko vremena da sedi u MZ i da popuje nama klincima-osnovcima: „morate da branite tekovine NOB…“, „dobro obratite paznju koga primate u clanstvo…“, „treba aktivnije da radite da i devojcice ukljucite u omladinski rad…“ i druge komunisticko-psiholoske-spin-cake. Konfucijanska poslovica kaze: „Ko nesto zna taj to i radi a ko nesto ne zna taj o tome poducava druge“. Naravoucenije: zmija promeni kosuljicu, ptica dobije novo perje a komunista fotelju za pricu.

  8. Ako Siptari uz pomoc zapada krenu u zauzimanju severa KiM vojska Srbije mora da imtervenise.Sve ostalo je izdaja.Nadam se da nisu bili toliko neodgovorni da nemaju dogovor sa nekima koji mogu pomoci.Verovatno ce izbiti veliki haos na svetskom nivou ali o tome je NATO trebao razmisljati kada je pre skoro dvadeset godina zlocinacki i podmuklo napao JugoslavijuKome mi trebamo da obezbedijemo stabilnost,da li da NATO dobije na vremenu za obracun sa Rusijom i kasnije sa Kinom i jos ponekima od kojih se osecaju ugrozeni da obezbede svetsku dominaciju.

    1. Vlast je jos 2016. „ispregovarala“ diplomatski imunitet za pripadnike NATO alijanse na „celoj“ teritoriji sa izuzetkom Kosmeta. U normalnim zemljama moral kao giljotina nalaze ostavku i povlacenje iz politike – bez izuzetka. Ovde je to mesetarska tezga uz slogan „nema povlacenja, nema predaje“ i vrtoglavi politicko-finansijski uspon. Mladi i sposobni za njih su lenjivci a stari i iskusni po njima su za dom ili grobno mesto. E to je Srbija danas.

    2. Samo ti kreni prijatelju, neka ti je sretan put u rat. Vidim obradio si detaljno svetsku geopolitiku. Da li je moguće da neko u fanašnje vreme ovako razmišlja ? Moj profesor matematike kome su ustaše poklale pola porodice, rodom iz Hercegovine, uvek je pričao i pored takve porodične tragedije da „samo fukara koja nema nigde ništa želi rat“ i tu je u pravu. Da li si normalan čoveče ?

      1. Svaka čast, čoveče!
        A ovaj lik misli svojom glavom kao što se predstavlja svojim imenom.

  9. Nije ovo teorija zavere, neosporno je da nije zaokruzen ciklus Amerike i njene dominacije sile na ovom prostoru,Ne mogu sebi da dopuste da ne zaokruze . Zavera je bila i kada ste doveli SAS u Srbiju 2003 godine . Ali je bila istina. Vi znate u ciji ste stan upadali.

  10. Ratni huskaci iz 90-tih su u sada na vlasti i nije im u cilju da odgovaraju za politiku koju su tada vodili, za ucinjene zlocine prema svom i drugim narodima. Zato se izmisljaju ovakve budalastine i serviraju palanackom mentalitetu Srbije, kako bi sto duze vladali (i pljackali) bez ikakvog prozivanja na odovornost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.