Korać: Vrlo ružan nacionalistički istup

Spomen-soba Zorana Đinđića ipak otvorena ali ne u Kući mira nego u privatnoj kući

Ostavite komentar


  1. Kako alo kako uvek kad je nacionalizam ispoljen od strane Hrvata ili Bošnjaka to je revitalizacija isotg "u regionu", a kad ga ispolje Srbi to je onda uvek srpski naiconlaizam i nedostatak katarze. To što gosn Korać živi u svojim zabludama da su Srbi jedini zaostali nacionalisti je njegov problem, ali Srbi koj žive u Bosni i Hrvatskoj sve ovo već dobro znaju. Znao je i Điniđić jer je bio odatle i nisu ga toliko hvalili dok je bio živ, a sad bi hteli da pišu svoja jevanđelja i od njega da naprave sv. Zorana Šamačkog Drugosrbijanske crkve. Mislim da se čovek u grobu okreće ko ga "čuva".

  2. Zoran Djindjic nije rodjen u Hrvatskoj Tisini nego u Samcu, Majka mu nije rodjena u Hrvatskoj Tisini nego u Skaricu, Zoran je Srbin a ne Hrvat. Dobro je da niste popili teske batine zbog provokacija. Takva ideja moze pasti na pamet " velikom profesoru" i njegovim demokratama.

  3. "Dobro je da niste popili teske batine zbog provokacija." Slažem se, s tim što moram da primetim da trogloditima koji baš ništa pod milim Bogom ne razumerju, nikakva provokacije i nije potrebna; dakle, otišli u "njihovo malo misto", domoroci se uzbunili što vide nepoznate face pa ih oterali, i sve prošlo bez batina – sjajno! Balkanska idila… Nije problem u nacionalizmu (tog zla svuda na Svetu ima), nego u primitivizmu i neoprimitivizmu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.