Kosačev: Srbija i Mađarska potvrdile suverenitet 1Foto: EPA/PHILIPP GUELLAND

Izbori održani u Srbiji i Mađarskoj potvrdili su suverenitet ovih zemalja, napisao je na svom Telegram kanalu potpredsednik Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačev.

Kosačev: Srbija i Mađarska potvrdile suverenitet 2
Foto: snapshot

“Zaista suverene u Evropi su države koje se mogu izbrojiti na prste jedne ruke. Pored Rusije, to su Belorusija, Jermenija, Turska i, što je sjajno to su jučerašnjim izborima potvrdile Srbija i Mađarska“, rekao je ovaj ruski političar.

S druge strane, naveo je, prsti su, doduše sve teže stegnuti u odnosu na Nemačku, Francusku i Italiju. “To je rezultat destruktivne politike Sjedinjenih Država da posleratnu Evropu „suverenizuju” pod antiruskim zastavicama NATO-a”.
Bravo Srbijo! Bravo, Mađarska! Bravo, prava, suverena Evropo!, uskliknuo je Kosačov. Bravo, prava i suverena Evropo“, zaključio je ruski parlamentarac.

Podsetimo, Kosačev još od ranije je veliki protivnik proširenja NATO. Još 2006. je govorio da se to odnosi i na Srbiju i bilo koju drugu zemlju koja treba da pristupi Alijansi.
Rusija je, tvrdio je, napravila izbor, a to je nedeljiv sistem bezbednosti. Naravno, računamo da će Srbija biti uz nas za jedinstvenu, nedeljivu Evropu, napomenuo je tada.

Visoko cenimo činjenicu da Srbija, iako je pod pritiskom Zapada, ne menja tu svoju poziciju. Jako je velika razlika između evrointegracija i činjenice da NATO pokušava da uvuče Srbiju u svoje redove, ocenio je Kosačov, dodajući da Rusija nema nikakav problem sa evrointegracijama Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari