Kosovo: Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče  na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno.

U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.

Jedna osoba je pritvorena u Suvoj Reci zbog krivičnog dela ometanje glasanja.

U Mališevu su pritvorene tri osobe, u dva odvojena slučaja, gde se dve osobe terete za krivična dela davanja ili primanja mita u vezi sa glasanjem i jedna za krivično delo ometanja procesa glasanja.

U opštini Srbica prvo su privedene tri osobe, dok je jedna nakon razgovora puštena u redovnom postupku, a ostale dve su u pritvoru, zbog sumnje da su počinile krivično delo povreda tajnosti glasačkog listića .

U opštini Kosovo Polje privedene su tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo falsifikovanje rezultata glasanja.

Državno tužilaštvo će nastaviti da prati izborni proces do konačnog prebrojavanja svih glasova, navodi se u saopštenju.

Ranije je  saopšteno da je tokom izbornog dana na Kosovu bilo 80 dežurnih tužilaca, 40 dežurnih sudija dok je o bezbednosti glasanja brinulo više od 3.300 pripadnika policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari