Kosovski poslanici protiv rezolucije o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma 1Foto: N1

Skupština Koosva nije usvojila Vašingtonski sporazum, odnosno, poziv da se ovaj sporazum sprovede; sa 24 glasa „za“ i 57 uzdržanih parlament nije izglasao rezoluciju koju je predložila PDK, koja poziva na sprovođenje obaveza koje je preuzela prethodna vlada.

Za sprovođenje vašingtonskog sporazuma glasali su samo sadašnji poslanici opozicije, dok su oni iz vladajuće stranke, pre svega Samoopredeljenja, bili uzdržani, javlja KoSSev.

Delegacije Srbije i Kosova, predvođene Aleksandrom Vučićem, odnosno bivšim kosovskim premijerom, Avdulahom Hotijem, potpisale su 4. septembra prošle godine u Beloj kući dva različita dokumenta poznata javnosti kao Vašingtonski sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Sporazum je odmah nakon potpisivanja, septembra meseca prošle godine, naišao na seriju optužbi sadašnjeg premijera, a tadašnjeg lidera opozicione LVV, Aljbina Kurtija koji je kazao da neće ispuniti ono što je potpisano, jer ga je potpisala „nelegitimna vlada“.

Skupština je odobrio dva druga međunarodna sporazuma i to ubedljivom većinom

Današnja sednica parlamenta u Prištini treća je ove nedelje nakon što su u ponedeljak i utorak poslanici diskutovali o 100 dana Vlade premijera Aljbina Kurtija.

Danas se glasalo i o nacrtima zakona o zagađenju vazduha i upravljanju industrijskim otpadom, koji su usvojeni kroz prvo čitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari