Kostreš i Vukadinović: Predsednik Srbije spreman ili se sprema da potpiše evropski predlog 1Foto: N1

Podrška evropskom predlogu za Kosovo je podrška normalnom životu, a u suprotnom će biti sprečen ekonomski rast, kaže Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Đorđe Vukadinović, politički analitičar, kaže da predlog treba odbaciti i pita – “šta mi imamo od ovog napretka?

“To su ti scenariji ‘Kosovo za patike’”, rekao je Vukadinović u emisiji Dan uživo na N1.

Kostreš je to negirao rečima da se radi o izboru “između budućnosti i prošlosti”.

“Ova situacija je neka ‘nebeska pravda’ jer upravo je Aleksandar Vučić decenijama na nacionalističkom narativu dobijao glasove i izbore, učvrstio vlast, ja mislim da je – pošto sam ubeđen da će on to potpisati – da je u redu da on to uradi i ispostavi račun”, kazao je Kostreš.

Vukadinović je za skupštinsku sednicu o Kosovu kazao da je “cirkus i neka vrsta političkog rijalitija” u kom se promoviše predsednik Srbije.

“Traži se bezuslovna saglasnost i okupljanje oko predsednika, a on će da odluči kako odluči”, kazao je on.

Kostreš je kazao da je Vučić hteo da okupi iza sebe ljude, a nije rekao šta će da uradi.

“Nije jasno do kraja šta je ideja ove sednice osim da se skrene pažnja sa činjenice da je Srbija danas pred velikom i važnom odlukom, koja će sigurno biti bolna, bez obzira na koju stranu bude doneta”, kazao je on.

Oba sagovornika N1 smatraju da je predsednik Srbije spreman ili se sprema da potpiše evropski predlog, poznat kao francusko-nemački plan za sporazum sa Kosovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari