Kostreš (LSV): Vučić udaljava Srbiju od EU ali neće uspeti u tome 1Foto: Nenad Mihajlovic

Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od EU ali neće uspeti da preokrene tok istorije, kao što nije uspeo svaki put kad je pokušao, poručio je danas Bojan Kostreš, predsednik LSV Vojvođani.

Kako navodi, poslednjih dana Aleksandar Vučić preko svojih medijskih ispostava ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka.

„Istina je da od Vučića niko ne traži više nego što se traži od drugih država regiona koje idu ka EU. Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije, da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU“, navodi Kostreš.

Kako dodaje, Vojvođani su prepoznali sve poruke koje je prethodnih dana Aleksandar Vučić poslao domaćoj i međunarodnoj javnosti.

„Osmehe i sreću sa predsednicima Turske i Uzbekistana, veliko razumevanje sa ljudima koji tvrde da su američki izbori pokradeni zamenio je nadurenim stavom kada je među našim najbližim komšijama Crnogorcima i Rumunima. Svet kakav raduje Vučića, od teoretičara zavere do agresivnih autokrata, nije svet kakvom se raduju Vojvođani i kakav zaslužuju svi građani Srbije. Vojvođani žele budućnost u EU – budućnost slobodnog kretanja, slobode, dobrog života i jakih institucija. Vojvođani su evropska lokomotiva Srbije“, poručuje Kostreš u svom reagovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari