Kostreš pozvao da se raskine energetski sporazum sa Rusijom 1foto: LSV

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš pozvao je sve demokratske i proevropske poslanike da pokrenu inicijatuvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i tako započnu proces raskidanja energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

On je pozvao sve demokratske, građanske i proevropske snage da se ujedine oko ovog, ali i drugih bitnih pitanja i spreče dalje propadanje zemlje i pljačku građana.

„Neophodno je hitno reagovati, uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS građanima Srbije i Vojvodine“, poručio je Kostreš i podsteio da je NIS poklonjen Kremlju uz punu saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova koji je bio protiv toga.

„Šteta koja je napravljena Srbiji je ogromna i potrebno je što pre učiniti sve da se loši potezi prethodnih i sadašnje vlasti isprave. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra“, naveo je Kostreš.

On je dodao da Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana Đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari