Kovačević (Narodna stranka): Rešavanje kosovskog pitanja čeka pametnije Srbe i Albance 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević ocenio je danas da rešavanje kosovskog pitanja „čeka pametnije Srbe i Albance“.

Kovačević je istakao da je za njega Kosovo i Metohija „srpsko i ne može srpskije biti“, ali i da pripada svim Albancima „koji su tamo radjali svoju decu i sahranjivali svoje roditelje“.

„Samo se gangrena rešava odstranjivanjem. To pitanje nije rešeno 1999. godine. Što ga više otimaju, više je naše, više je moje. Valjda postoji emocionalna pripadnost“, rekao je Kovačević u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine, prenela je Narodna stranka.

Upitan o preregistraciji vozila čiji vlasnici žive na severu Kosova i Metohije, Kovačević je ocenio da će im predsednik Srbije Aleksandar Vučić „reći da preregistruju automobile“.

„Tako je rekao ‘ne dam Valač, ne dam Gazivode’, pa je dao“, kazao je on.

Na pitanje „šta može drugo“, Kovačević je odgovorio da „može da se ćuti i trpi, sanja i čeka“.

„Najopasniji smo kada sanjamo. Gde mi to žurimo? U zaborav, gubitak identiteta, osećaj gorčine poraza? Mislite li da se srpska gerila neće pojaviti tri minuta nakon što Beograd prizna kosovsku nezavisnost?“, pitao je Kovačević.

Govoreći o „Deklaraciji o reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije“, Kovačević je kazao da bi se ta deklaracija, „da se on pitao, potpisivala na Trgu Republike, a skup na kojem su je podržale stranke, pokreti i intelektualci održao bi se u Domu sindikata“.

On je istakao da bi on najviše voleo da Narodna stranka na sledeće izbore izadje samostalno, „dovoljno snažna da osvoji ne cenzus, nego jedan pristojan broj glasova pristojnih ljudi“ i dodao: „Ubeđen sam da će tako i biti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari