Kovačević: Voleo bih da su se oko deklaracije okupile sve stranke koje misle da je KiM neotuđivi deo Srbije 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da bi bio najsrećniji da su se oko Deklaracije o reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije okupile sve stranke koje misle da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, a da se u pregovorima sa Albancima može doći do „racionalnog rešenja koje će tu krizu arhivirati i odrediti taj prostor kao prostor prosperiteta“.

„Više bih voleo da je takva sesija održana u Domu sindikata, jer bi to onda podrazumevalo jednu vrstu plebiscitarnosti“, rekao je Kovačević televiziji KTV iz Zrenjanina. Skup na kojem je usvojena deklaracija održan je u Medija centru.

Kovačević je istakao da je njegov stav jasan – Kosovo i Metohija je „neopozivo, definitivno i zauvek srpsko, i što ga više otimaju, više je naše“.

„Kosovo i Metohija pripada Srbiji u državnom, pravnom i svakom drugom smislu, uključujući i emocionalni, ali pripada i Albancima koji su tamo rađali decu i sahranjivali roditelje“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da Narodna stranka „ima svoj emocionalni i intelektualni politički prostor kojeg se drži i trudi se da to bude konstanta“, i da ne odustaje od onoga što je definisala kao „poetičke, političke i ideološke stavove“.

„Da li će u jednom trenutku tome biti blizu biciklisti, a u sledećem filatelisti, to zavisi od biciklista i filatelista“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.