Kovačevski: Sa Vučićem i Ramom idem na sajam vina u Italiji, imaćemo zajednički štand 1Printskreen Tviter/Dimitar Kovačevski

Predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je danas u Beogradu da je Srbija strateški partner njegove zemlje, sa kojim će Skoplje unapređivati odnose.

Nemamo nijedan nerešen problem, rekao je Kovačevski posle razgovora s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, uz konstataciju da zemlje Zapadnog Balkana imaju interes da postanu članice Evropske unije, ali i da EU želi da region bude stabilan i bez sukoba, s demokratskim državama.

Od nas zavisi koliko ćemo brzo sprovoditi reforme i naš fokus moraju biti evropske integracije, izjavio je Kovačevski.

On je konstatovao da inicijativom Otvoreni Balkan, koja obuhvata Albaniju, Severnu Makedoniju i Srbiju, dominira ekonomija, a ne politika.

Ta inicjativa ima protivnike i kritičare, ali se to ne zasniva na realnim podacima. Otvoreni Balkan funkcioniše i ima rezultate, naveo je Kovačevski.

On je najavio da će u nedelju s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom posetiti sajam vina u Italiji, gde će vinari iz tri zemlje imati zajednički štand.

Kovačevski je ocenio da „nema veće gluposti od granica na Balkanu“.

Zapadni Balkan zamišljam kao region bez granica, integrisan u EU, rekao je Kovačevski.

On je izjavio da je dogovoreno da se Srbija priključi na gasovod kojim gas stiže iz Bugarske u Severnu Makedoniju.

Kapacitet gasovoda će biti maksimalan, kako bi Srbija mogla da obezbedi dodatni izvor gasa, naveo je Kovačevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari