Kragujevčani biraju gradonačelnika dan pre isteka zakonskog roka, odbornici pozvani SMS-om 1Foto: Z. S. M.

 

Sednica Skupštine grada Kragujevca na kojoj će biti izabrani gradonačelnik i članovi Gradskog veća zakazana je za sutra, utorak, 12. mart.

Početak sednice je u 14 sati, a ovo su za Danas potvrdili opozcioni odbornici u gradskom parlamentu, koji su poziv za sednicu dobili SMS-om.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao krajnji rok za izbor gradonačelnika Kragujevca je sreda, 13. mart.

Kako kragujevački portal „Glas Šumadije” piše Nikola Dašić, poverenik SNS-a za Kragujevac (ispred kolaicije SNS, SPS i grupe građana 300 Kragujevčana, ), koji je tu funkciju već obavljao u prethodnom četvorogodišnjem mandatu.

Kragujevčani biraju gradonačelnika dan pre isteka zakonskog roka, odbornici pozvani SMS-om 2
Foto: Privatna arhiva

Nikola Dašić je 28. septembra, kao i mnogi drugi gradonačelnici i predsednici opština iz SNS-a, podneo ostavku na funkciju gradonačelnika a potom je izabran za predsednika Privremenog organa koji već pola godine u Kragujevcu vodi lokalnu vlast.

Dašićevo ime se nije zvanično navodilo do sada i nije bio ni prvorangirani na listi Srpske napredne stranke za lokalne izbore u Kragujevcu održane 17. decembra. Ispred njega su na listi „Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane” bili Nenad Filipović, rektor kragujevačkog Univerziteta i Slobodan Milisavljević, direktor Univeritetskog kliničkog centra Kragujevac.

Inače, još 13. februara održana je konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca na kojoj su verifikovani odbornički mandati a za predsednika gradskog parlamenta izabran je Ivica Momčlovića, predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i člana Glavnog odbora ove stranke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari