“Krik civilnog društva”: Više nevladinih organizacija pozvalo EU da spreče nacionalističke političare da odvedu region u haos

Ostavite komentar


  1. Sve što je navedeno, vezano za postupke AV i koalicije koja je na vlasti u Srbiji tokom poslednjih 10-ak godina (naročito u vezi sa BiH i Kosovom), je tačno. Postoji i začkoljica: stavovi SVIH iole bitnih opozicionih stranaka (ne samo „patriJotskih“: Dveri, Zavetnici, SRS, NS, Novi DSS… već i tzv „proevropskih“: DS, SPP, Zajedno, NPS…) su po te dve teme identični kao SNS & co: „srbovanje“, „nikad nećemo priznati Kosovo“, „braća iz RS“. Ovako je bilo 90-ih, posle oktobra 2000. i sad.
    Ovih nekoliko NVO ovo ne pominju, a bojim se da ne mogu ni da izmene. Zato njihov apel doživljavam samo kao sredstvo za ličnu promociju („Mi smo dobra deca i protiv smo nacionalizma“), ali bez ikakve konkretne vrednosti i težine. Tužno, ali istinito

  2. @ Traži se od EU i partnera i da hitno uđu u struktuirani dijalog . . .

    Tesko kuci koju selo miri.

  3. Више од 65 одсто грађана види Русију као јединог пријатеља!Тај проценат је онда знатно већи када ви прихватате 65!Ако смо за демократију и европске вредности онда је то у реду.У страху ду велике очи!

  4. Шта каже католичка црква?
    Још прикупљају извештаје.

  5. Pad popularnosti EU medju gradjanima se desio mnogo pre preuzimanja skoro svih medija od stane vlasti. Laži o ulasku i EU o boljem životu slušamo od 2000, a još veći pad popularnosti EU je se dogodio pre neku godinu kada nam je Nemačka poručila da bez formalnog priznanja Kosova nema nista od clanstva u EU ,dotada je bila priča da se u poglavlju 35 to ne trazi, a da to nije ni uslpv EU(jer 5 clanica nije priznalo Kosovo).A pisci ovog apela su zaboravili da nam je ta ista EU dovela SNS na vlast, a to se desilo kada je Merkele pustila Tadica i zute niz vodu 2011 tokom posete Beogradu i nemackog ltimatuma u bese 7 tačaka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.