Krivične prijave zbog biračkog spiska 1foto Medija centar

Akcija progresivne Vojvodine (APV) podnela je danas krivične prijave protiv N. N. službenih lica Ministarstva državne uprave i Policijske uprave za Novi Sad zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova u nameri uticanja na rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Novog Sada.

Krivične prijave podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu članovi Predsedništva APV Aleksandar Jovanović i Bogdan Kolarski, na osnovu člana 280 Zakonika o krivičnom postupku, saopštila je APV, koja je to i najavila 24. maja na konferenciji za medije.

Predsedavajući Predsedništva APV Aleksandar Jovanović podsetio je tom prilikom da je APV obećala 24. maja na konferenciji za medije Novosađanima i drugim građanima Srbije da će o postupanju nadležnih za biračke spiskove obavestiti tužilaštvo i da će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Ovde nije reč o izbornoj krađi, već o manipulaciji biračkim spiskovima, tako da se zapravo ne zna ko uopšte glasa. Sumnjamo da ovo delo ima odlike organizovanog kriminala, o čemu je u javnosti već bilo reči. Za to neko mora da odgovara, a dok se ove stvari ne reše, nema razgovora ni o kakvim izborima. Očigledno vlastodršci smatraju da su građani ove države njihovi kmetovi, a da je ovo privatna država kao neki feudalni posed“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naglasio da će se APV boriti svim pravnim sredstvima da „dokaže svoje sumnje i da se taj teror završi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari