Kuburović: Nije nam dostavljen ni zapisnik o Ivanoviću 1Foto: FoNet/Nenad Djordjevic

Ministarka pravde Nela Kuburović ukazuje da je zamolnice kosovskih organa za dostavljanje određenih podaka u vezi sa ubistvom Ivanovića Ministarstvo pravde prosledilo Tužilaštvu za organozovani kriminal na dalje postupanje.

Ona je ovako reagovala na izjavu kosovskog tužioca Aleksandera LJumezija da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva Olivera Ivanovića.

„Kada nadležno tužilaštvo prikupi tražene podatke, Ministarstvo pravde će putem pravne saradnje iste proslediti nadležnim organima na Kosovu.

Kolika je iskrena volja i želja za saradnjom kosovskih organa sa nadležnim organima u Beogradu govori i to da do današnjeg dana Tužilaštvu za organizovani kriminal nije dostavljena nijedna tražena informacija, pa čak ni zapisnik sa uviđaja, posle više od dve nedelje od ubistva Ivanovića.

U odgovoru na zamolnicu iz Beograda, koje je Ministarstvo pravde dobilo, prištinski organi naveli su da su spremni na saradnju i da će zapisnik o uviđaju dostaviti u najkraćem roku. Toliko o njihovoj iskrenoj saradnji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari