Kukavice nisu smele ni da se predstave: Reagovanje SNS-a na skup opozicionih stranaka održan večeras u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

Povodom skupa parlamentarnih opozicionih stranaka Novog DSS-a, POKS-a, Dveri i Zavetnika, kojim je otpočečela njihova kampanja protiv nemačko-francuskog plana za Kosovo i protiv aktuelne vlasti tribinom „Ne izdaji” sa porukama – Ne kapitulaciji, reagovala je Srpska napredna stranka.

Ne predaji i Kosovo je Srbija, održanom u Svečanoj Sali kragujevačke Skupštine grada, promptno je reagovao i gradski SNS saopštenjem „Tajkuni hoće na silu da uđu u Skupštinu grada”.

„Lukavo i jeftino u svom maniru, takozvana opozicija ponovo iskazuje vrhunac svoje nemoći i pokazuje da su im lični interesi iznad institucija. Pod plaštom zahteva za korišćenje skupštinske sale za potrebe jedne od odborničkih grupa, kukavice nisu smele ni da se predstave”, stoji u saopštenju kragujevačkog SNS-a.

Po njihovi rečima stranke koje „nisu uspele glasovima građana da uđu u lokalni parlament” pokušavaju to da učine „svojevrsnom prevarom i da na silu zauzmu skupštinsku salu” iako su im građani jasno na izborima rekli „ne želimo vas u Kragujevcu, ne želimo vas u Šumadiji”.

„Više puta smo bili svedoci toga šta sve lažne patriote mogu da učine, ali pokušaj zloupotrebe prostora gradskog pralamenta je krajnje licemeran potez četiri organizacije koje su svesne da će ih narod i na sledećim izborima poslati na smetlište političke istorije pa sitnim prevarama pokušavaju da se izbore čak i za prostor gde će izneti lažni patrotizam i prazne političke floskule”, tvrdi SNS Kragujevac.

Za njih je neosporno da govornici na večerašnjem skupu: Boško Obradović, Milica Stamenkovski, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović su očigledno zaboravili da je u Kragujevcu u srcu Šumadije počelo stvaranje moderne srpske države, ustavne i dostojanstvene.

– Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kragujevcu poručuje da su Šumadinci časni i drže do tradicije i neće dozvoliti jeftina politikanstva i zloupotrebu institucija, stoji u večerašnjem obraćanju SNS-a Kragujevac javnosti i medijima.

Kukavice nisu smele ni da se predstave: Reagovanje SNS-a na skup opozicionih stranaka održan večeras u Kragujevcu 2
Foto: Z. S. M.

„Nema povlačenja i predaje pred stranim plaćenicima iz opozicije kojima nije dovoljno što su uništili i opljačkali Srbiju već na prevaru ulaze u gradske institucije kako bi lažnim moralisanjem pridobili narod. Ali narod će znati da odluči ispravno. Pobediće časna i poštena Srbija!”, završava kragujevački SNS svoje reagovanje a skup opozicionih stranaka, desne provinijencije iz Narodne skupštine Srbije.

Da podsetimo, kampanja opozicionih parlamentarnih stranaka Novi DSS, POKS, Dveri i Zavetnici, protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo i aktuelne vlasti pod imenom „Ne kapitulaciji” krenula je večeras iz Kragujevca.

Ne kapitulaciji, ne predaji, Kosovo je Srbija, poručeno je večeras sa skupa desnih parlamentarnih opozicionih stranaka održanom u Kragujevcu, na kojem su govorili u Svečanoj sali Skupštine grada Miloš Jovanović, Ljubinko Đurković, Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, kao i politički analitičari Aleksandar Pavić i Dušan Proroković.

Naredni skup „Ne kapitulaciji”, kako su organizatori najavili, održaće se sledeće nedelje u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari