„Kuljani i naš grad“ optužili pojedine stranke da su kupili potpise građana 1foto: sajt Opštine Kula

Članovi grupe građana „Kuljani i naš grad“ optužili su pojedine stranke koje učestvuju na lokalnim izborima da se služe nezakonitim radnjama i kupuju potpise građana.

Zlatko Ostojić, lider grupe građana „Kuljani i naš grad“, izjavio je da u javnosti već duže vreme kruže priče, ali i da postoje neposredni dokazi da se u Kuli kupuju glasovi.

„Ljudi nam se javljaju svakog dana . Imamo krivična dela davanja i primanja mita i policija i tužilaštvo moraju da reaguju na to“, istakao je on ispred policijske stanice u Kuli.

Za predstojeće lokalne izbore koji će, takođe, biti održani 3. aprila, do sada su podnete i proglašene tri izborne liste. Prva je lista SNS „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ sa svih 37 kandidata za odbornike. Druga je lista SPS „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa 20 kandidata, dok je treća lista Zajednice Srba sa 37 kandidata za odbornike.

Potpise prikuljaju i aktivisti GG „Kuljani i naš grad“. Oni ukazuju na nečasne radnje i traže da nadležni organi reaguju.

„Dve od tri liste koje su predale potpise služile su se nezakonitim radnjama. Da li je u pitanju novac i direktno organizovani kriminal ili razni paketi, to je svakako kupovina glasova“, rekao je Miloš Krivokuća.

„Želimo da se borimo na slobodnom političkom tržištu. Ako se ovo nastavi isključićemo se iz izbornog procesa jer izbori u Kuli neće biti legitimni“, upozorio je Krivokuća.

U Kuli su raspisani vanredni lokalni izbori, a u ovoj opštini je već duže vreme nestabilna politička situacija zbog koje su česte smene i ostavke čelnih funkcionera.

Ranije se u Kuli pojavilo anonimno pismo u kojem se za kupovinu glasova optužuje Zajednica Srba. Pretpostavlja se da ta lista ima podršku SNS i da iza nje stoji Branislav Švonja, koji je ranije bio hapšen zbog kupovine glasova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari