Kurti i Osmani pozdravili odluku EU o ukidanju viza za Kosovo: Pobeda demokratije 1foto: Printscreen/YouTube/Kosova Press (Arhiva)

Predsednica i premijer Kosova, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, pozdravili su danas odluku Evropskog parlamenta o liberalizaciji viza za građane Kosova.

Vjosa Osmani je naglasila da je današnja konačna odluka o liberalizaciji viza za građane pobeda ne samo Kosova, već i demokratije i jedinstva u samoj Evropi, preneo je RTK2.

„Ova odluka je zasluga naroda Kosova, odlučnosti bez premca pokazane tokom godina, uprkos raznim kašnjenjima i nepravdama“, napisala je Osmani na Fejsbuku i istakla da će se od 1. januara 2024. godine građani Kosova konačno osećati ravnopravnim sa ostalim evropskim narodima.

„Sada je lakše kretanje evropskim zemljama, naše porodice su bliže i mogućnosti za napredovanje i saradnju su veće“, istakla je Osmani.

Kurti rekao je da je liberalizacija viza za Kosovo dobra vest.

„Dobre vesti za Kosovo danas! Evropski parlament je odobrio putovanje bez viza za naše građane od 1. januara 2024. godine“, napisao je Kurti na Tviteru.

On je istakao da ta odluka Kosovu donosi važan korak bliže Evropskoj uniji i doprinosi bogatstvu koje EU nudi, zahvalivši poslanicima Evropskog parlamenta na podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari