Kurti: Identifikovali smo 45 osoba koje su u terorističkim organizacijama Civilna zaštita i Severna brigada 1foto: Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da je identifikovano 45 osoba koje pripadaju kako je naveo terorističkim organizacijama „Civilna zaštita“ i „ Severna brigada“, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je je naveo da su ove osobe navodno učestvovale u napadima na vojnike Kfora, policiju i novinare.

„Do danas je identifikovano 45 osoba, koje su učestvovali u nasilnim napadima na vojnike Kfora, policiju i novinare, ali i koji su koristili oružje. Videli ste kakvo je naoružanje oduzeto 23. juna. Od ovih kriminalaca najviše strahuju Srbi, koji nam šalju informacije svaki put kada zakon deluje. Imamo bezbroj činjenica i dokaza da se radi o terorističkoj organizaciji, ako to ne objavimo, naštetili bi normalizaciji“, ističe Kurti.

Povodom nedavne odluke Vlade Kosova da „Civilnu zaštitu“ i „Severnu brigadu“ proglasi terorističkim organizacijama, redom su se oglasili Stejt department, kao i ambasade Nemačke, Italije, Velike Britanije…ali i Kancelarija EU na Kosovu navevši da ta odluka doneta nije doneta u koordinaciji s njima.

„Ova odluka je trebalo da bude koordinisana sa najbližim međunarodnim partnerima Kosova, uključujući one koji imaju primarnu odgovornost da obezbede stabilnost Kosova. Ponovo pozivamo Kosovo da se uzdrži od jednostranih koraka dok sa stranama radimo na rešavanju trenutne krize“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari