1244foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je danas navode kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin) da je 20.000 žena i devojaka silovano tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine, navodeći da je broj žrtava seksualnog nasilja, prema izveštaju UN, 20 puta manji.

„Dosta više laži Prištine. Kurti sprovodi genocid, terorizam i separatizam prema Srbima na KiM. A kad smo kod istine, izveštaj UN od 1. oktobra 2020. jasno pokazuje da je broj žrtava seksualnog nasilja na KiM dvadeset puta manji nego što Kurti tvrdi. Sramna manipulacija malog tiranina“, napisao je Petković na društvenoj mreži Iks (X).

Premijer Kosova Aljbin Kurti ranije danas prisustvovao je odavanju počasti žrtvama seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu, kod spomen obeležja „Heroine“ u Prištini.

„Kao da zločin koji je počinila Srbija nije bio dovoljan, usledila je stigmatizacija žrtava seksualnog nasilja. Više od 20.000 žena i devojaka silovano je tokom rata i to je deo genocida koji smo doživeli iz Srbije“, naveo je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari