Kurti: Posmatračka misija EU pažnju da posveti lokalnim izborima na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/ KENZO TRIBOUILLARD

Premijer Kosova Aljbin Kurti zatražio je danas od šefa posmatračke misije EU Lukasa Mandla da ta misija posebnu pažnju posveti lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova.

U saopštenju iz Vlade Kosova navodi se da taj zahtev proizilazi iz „iskustva na parlamentarnim izborima i lekcija koje su iz njih izvučene“.

„Ovo prisustvo je posebno važno u opštinama u kojima živi lokalna srpska većina, sa akcentom na one na severu zemlje, gde, kako dokazuje izveštaj stručnjaka Evropske unije za izbore 14. februara, lokalno stanovništvo i predstavnici drugih lokalnih srpskih entiteta, pored Srpske liste, osećali su se zastrašenim pritiskom i zastrašivanjem koje su iskusili na prošlim izborima“, piše u saopštenju.

Kurti je Mandla obavestio o napretku poslednjih parlamentarnih izbora na Kosovu, čija se organizacija, poput lokalnih sledećeg meseca, odvijala u situaciji pandemije.

Dodao je da su posljednji parlamentarni izbori, održani 14. februara, osim što su bili „slobodni, demokratski i pošteni“, bili i „primer organizacije u smislu njihovih priprema i organizacione discipline za sprovođenje mera protiv pandemije“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kurti: Posmatračka misija EU pažnju da posveti lokalnim izborima na severu Kosova”

  1. Kosovu u i EU treba jasno reći,ovo su naši zahtevi i naša zemlja i dajje nema reazgovora.I+Ako može kako mi kažmo,jer je naša zemlja i dlaje nemože.A Evropa kao moralne predesnike će da čuje,ako neće,čuće gromove

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.