Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić: Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kosovski premijer Aljbin Kurti reagovao je danas na nastup predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navodeći da se „njegova zemlja zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija“, prenosi Reporteri.net.

Srbija se menja, a kada kažem centralna Srbija, to je drugi put da koristim ovaj termin, mislim da Srbija ne uključuje statistiku za AP Kosovo i Metohija, koju naravno vidimo kao deo Srbije. To je politika, a sada govorimo o ekonomiji, rekla je Ana Brnabić na samitu u Londonu.

Kurti je reagovao na tu izjavu Brnabić, dodajući da se njegova zemlja zove Republika Kosovo.

Prema njegovim rečima, on bi mogao onda za Srbiju da govori – centralna Srbija, Vojvodina, Toplica, Raška ili Preševska dolina.

Naš ključni partner je Evropska unija i želimo da ojačamo tu saradnju. Tri susedne zemlje nas priznaju, ali Srbija još ne. Mi nemamo veze sa Ruskom Federacijom, želimo da Ukrajina pobedi u ovom ratu, što pre, rekao je Kurti na samitu.

Posvećeni smo zakonu i redu, borbi protiv korupcije, u skladu sa Amerikom, Engleskom, kako u političkim tako i u poslovnim vrednostima, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari