Kurti: Vlada Kosova potrebna i zbog Rezolucije o genocidu Srbije

Ostavite komentar


  1. Gospodin Kurti treba prvo da poznaje materiju o kojoj govori, a ovo sto zastupa je ravno etnickom ciscenju Srba sa KiM.
    Jednako bi nasa Skupstina mogla doneti rezoluciju o KiM kojom se konstatuje visevekovni genocid na Srbima!

    1. Od 1968.god. pa sve do 1999.god. s aka Srpska porodica koja se selila morals je da potpisu izjavu da se ne sele zbog Albanskog „Pritiska“. Cak i za vreme bombardovanje zaposleni su bili pod tzv. „Radnom obavezom“ i automatski dobijali otkaz ako su bezali u Srbiju. A o „Pozitivnoj diskriminaciji“ (zaposljavanje 8 Albanaca a 2 Srbina ili Roma) da i ne govorimo. Zabrana povratka tzv. Kolonista a ustvaru izbeglih i proteranih Srba i davanjem otkaz a svim zaposlenim u SUP Kosova posle pda Rankovica je bukvalno ocistilo KiM od Srba.

  2. Kurti zamišlja da je tzv Kosovo bilo nezavisno i pre 1999 g.Jeste da ih je Tito držao kao državu u državi ali oni tada nisu bilo to.Istina je i to da su njihove oružane pobunjeničke formacije tretirane kao teroristička organizacija.Zna se kako se postupa sa teroristima.Njih je zapad priznao kao državu u cilju ostvarivanja svoje globalne dominacije.Tzv Kosovo nije ni sad država po mnogim parametrima.To šti ih je neko priznao za državu je politička odluka u cilju ostvarenja otimačine teritorije..Prema tome to što priča nije ničim utemeljeno.

  3. Da li Kurti uopste zna sta je genocid? Da li postoji makar jedna presuda relevantnog medjunarodnog suda da je na Kosovu izvrsen genocid nad Albancima? Da li Kurti zaista misli da je dovoljno da on i njegovi nacosi izglasaju da je nesto genocid i da je onda to zaista tako? Da li Kurti kapira da na Kosovu ne bi bilo Albanca da je nad njima izvrsen genocid? Kako Kurti kvalifikuje cinjenicu da danas u Pristini zivi jos jedva 50 Srba dok ih je pre dvadeset godina bilo 40.000? Dosta vise ovog jeftinog izivljavanja i izigravanja nevine zrtve i moralnih gromada od strane Albanaca, sada je 2020. godina, davno je proslo vreme kada su Albanci mogli da glumataju i da im to i prodje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.