Kurti: Vlada Kosova potrebna i zbog Rezolucije o genocidu Srbije 1Foto: Beta/AP/Visar Kryeziu

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da je Vlada Kosova potrebna, između ostalog, kako bi se sprovela Rezolucija o genocidu Srbije na Kosovu, objavio je portal Kosovo onlajn.

Kurti je, kako se navodi, podsetio da je pre osam meseci Skupština Kosova usvojila Rezoluciju o genocidu koji je na Kosovu počinila Srbija, a kojom se predviđa da 15. januar, dan masakra u Račku, bude proglašen Danom sećanja na genocid nad Albancima na Kosovu.

„A da bi sproveli ovu Rezoluciju i druge dobre odluke koje je donela Skupština Kosova potrebne su vlada i institucije“, rekao je Kurti, tvrdeći da se Rezolucija poziva na različite međunarodne konvencije, deklaracije, sudove, rezolucije i izveštaje.

„Prema zvaničnim podacima, nabrojane su činjenice genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina na Kosovu.

Rezolucija sadrži zahteve prema Srbiji, ali i naše obećanja kao države da će se žrtvama doneti pravda, odšteta i rehabilitacija. Tada je rezolucija usvojena sa 79 glasova za“, rekao je Kurti.

Izbori na Kosovu održani su pre više od tri meseca, ali nova vlada još nije formirana jer Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova ne mogu da usaglase podelu ministarstava.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Kurti: Vlada Kosova potrebna i zbog Rezolucije o genocidu Srbije”

  1. Gospodin Kurti treba prvo da poznaje materiju o kojoj govori, a ovo sto zastupa je ravno etnickom ciscenju Srba sa KiM.
    Jednako bi nasa Skupstina mogla doneti rezoluciju o KiM kojom se konstatuje visevekovni genocid na Srbima!

    • Od 1968.god. pa sve do 1999.god. s aka Srpska porodica koja se selila morals je da potpisu izjavu da se ne sele zbog Albanskog „Pritiska“. Cak i za vreme bombardovanje zaposleni su bili pod tzv. „Radnom obavezom“ i automatski dobijali otkaz ako su bezali u Srbiju. A o „Pozitivnoj diskriminaciji“ (zaposljavanje 8 Albanaca a 2 Srbina ili Roma) da i ne govorimo. Zabrana povratka tzv. Kolonista a ustvaru izbeglih i proteranih Srba i davanjem otkaz a svim zaposlenim u SUP Kosova posle pda Rankovica je bukvalno ocistilo KiM od Srba.

  2. Kurti zamišlja da je tzv Kosovo bilo nezavisno i pre 1999 g.Jeste da ih je Tito držao kao državu u državi ali oni tada nisu bilo to.Istina je i to da su njihove oružane pobunjeničke formacije tretirane kao teroristička organizacija.Zna se kako se postupa sa teroristima.Njih je zapad priznao kao državu u cilju ostvarivanja svoje globalne dominacije.Tzv Kosovo nije ni sad država po mnogim parametrima.To šti ih je neko priznao za državu je politička odluka u cilju ostvarenja otimačine teritorije..Prema tome to što priča nije ničim utemeljeno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.