Latinka Perović: Pojam Prve i Druge Srbije ne može se precizno definisati

Ostavite komentar


  1. Ja bih pokusao da definisem te pojmove, ali nece se objaviti, tako neka drugi pokusaju.

  2. Intelektualka dostojna poštovanja. Nažalost, ovakvih poput dr. Latinke je u velikom zaostatku. Moj dubok naklon.

  3. Gos.Latinka Perovic je mogu slobodno reci primadona srpske misli i bedem srpskog intelektualne misli..zamislite usporedbu nje i nekog “ ministra“ ili “ predCetnika ..sama pomisao na usporedbu je kriminal..to je tako daleko da je smesno..

  4. Slozio bih se, osim da oni koji rade suprotno onome sto govore nemaju uticaj na drustvo. Na zalost, njihov uticaj je danas daleko veci.

  5. Druga Srbija je za mene filozofsko-umetnicki fenomen a ne politicki. Na vlasti nije bila nikad, niti je imala politicku partiju. Gradjanski Savez je uzi pojam od toga. Neki njeni clanovi originalne postave jesu bili na vlasti. Drugu Srbiju vidim pre svega kao ljude koji su orijentisani evropskim nacinom misljenja i vidjenjem sveta. Ali to danas nema smisla jer je i sama Evropa od sebe odustala. Druga Srbija nije dobrodosla ni u Srbiji, ni u EU a narocito u autokratskim drzavama. Ovo je doba nacionalizma. Od Evrope kakva je bila ostao samo NATO garnizon, banke, turisti koji se udaraju jastucima, trce sa bikovima ulicama Pamplone, rat na sopstvenom tlu koji ce vecina da primeti na zimu, call intelectualci i najtuznije -mediji koji izvestavaju kao jedan, bez i najmanje devijacije. Kad bi svaki dan objavljivali tablicu mnozenja do deset omakao bi se prst bar negde, pa bi 2×3 bilo 17, ali ne i u tumacenju dogadjaja. U drzavi u kojoj svi misle isto nema slobode.

  6. Може и то лако. Суштина је поделити људе у два табора и сукобити их окружује било чега. То и није важно, важно је да су сукобљени. Политика, вакцина, заштине маске, рат у Украјина, … Само је сукоб важан а остало су нијансе!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.