Latinka Perović se priključila GDF-u 1Foto: Stanislav Milojkovic

Istoričarka Latinka Perović izjavila je danas da se priključila Građanskom demokratskom forumu (GDF) jer on pruža mogućnost za „ozbiljan“ demokratski razgovor o strateškim pitanjima Srbije, prenela je Beta.

„To su kompetentni ljudi koji sve te stvari (odnos Srbije i suseda, Evrope i sveta) prate godinama. U našoj situaciji, gde nema debate i gde je javni govor ispod dozvoljenog minimuma, GDF smatram oazom koja, pre svega, razmenjuje mišljenje i unapređuje ga“, rekla je Perović, koja je i deo političkog saveta GDF-a.

Kako ona tvrdi, način mišljenja u Srbiji je u „dubokoj krizi“, a u društvu je najvažnija debata.

„Da ne govorim o tome kako mi ramišljamo o susedima, Evropi i svetu. Mislim da GDF zagovara liberalnu ideju koja se seli tamo gde bude dovedena u pitanje, i to je bilo odlučujuće da podržim tu inicijativu“, izjavila je Latinka Perović. Naša poznata istoričarka je do sada podržavala Liberalno-demokratsku partiju Čedomira Jovanovića. Ona je o priključenju GDF-u govorila u intervjuu za portal Forum.

Građanski demokratski forum je udruženje nastalo nakon što se 2018. grupa odbornika u Skupštini Beograda otcepila od Pokreta slobodnih građana koji je osnovao predsednički kandidat Saša Janković. Sada je na čelu GDF gradski odbornik Zoran Vuletić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Latinka Perović se priključila GDF-u”

  1. Divim se toj zeni sto jos uvek ima volje da nesto pokusa. Mislim da je to osedjeno na neuspeh jer Srbija ima ono sto zasluzuje i ne vidim mogucnost da se promenimo, tj da zasluzimo nesto bolje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.