Lazarević: Između Srba i Albanaca ne sme da nestane želja da se razumeju

Urednica portala KoSSev o reakcijama javnosti na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Tatjana Lazarević može to reći i biti velikodušna jer ona i njeni preci nisu živeli pod decenijskim aparthejdom, niko nad njenim narodom nije pokušao etničko čišćenje i genocid.

    1. Potpuno ste „u pravu“?! Od silnog etničkog čišćenja koje su Srbi sprovodili nad Albancima, danas Srba na Kosovu i Metohiji skoro da i nema. I ne samo Srba. Očišćeni su svi, koji nisu Albanci. Srbi su valjda izvršili najneverovatnije etničko čišćenje u ljudskoj istoriji?! Jedini etnički čist narod u Evropi su danas Albanci i Hrvati. Naravno ako se termin „čist“ može upotrebiti za takvu ogavnu prljavštinu. Ako uzmete udžbenike i literaturu i manete se rodovskih mitova koje slušate pored ognjišta, shvatićete nad kojim je narodom vršen genocid tokom 500 godina ropstva pod Turcima, čiji ste vi bili „izvršni partner“ za najprljavije i najsurovije poslove.

    2. @La Stinche
      Naravno da ti komentar spada u Kategoriju nebuloznih kada ti je osnovni motiv kompleksasko pljuckanje po Srbima a ne pisanje necega sa minimalnim prisustvom inteligencije, poznavanja situacije i istorijskih cinjenica, brojki itd. Ali ako ti je ovo jedini ventil u zivotu, samo napred, bitno da nisi na ulici.

  2. Mirdita gospodjo Lazarevic.Ne upustajte se u nesto sto ne donosi uspeh vama a ni vasem narodu na Kosovu.Za 10 tak godina ako ostane celokupno kosovo pod kontrolom kosovskih albanaca,verovatno cete cuti samo MIRDITA.

    1. Ona je svesna sudbine koja je čeka daleko bolje od vas. Ni danas ne sme da se obrati bilo kome na ulicama Prištine, Peći ili Djakovice sa „Dobar dan“. Gospodin Suroi je pisao o sudbini profesora Bašića u Prištini, koji je špokušavao da pobegne sa svojom suprugom a, koga su Albanci prepoznali na ulici, pozdravili ga sa, „Dobar dan“, na šta im je on refleksno odgovorio. Posle toga je bukvalno rastrgnut od razularene rulje. Ne znam da li ste iznenadjeni ali, od hiljada prisutnih ljudi, niko ništa „nije video“ tako da procesuiranih za ovo „herojsko delo“ još uvek nema. Ne zato što sam Srbin ali, Srbi su poslednjih stotinak godina pokušavali da organizuju neki suživot sa Albancima. Današnje stanje na KiM najbolje govori, koliko smo bili u pravu. Prema tome, i ova gospodja samo pokušava da bude politički korektna, kako ne bi završila u nekom jarku poput Olivera Ivanovića ili mnogih drugih. Ko nije živeo medju Albancima ne zna šta je teror.

  3. Isuviše su Albanci udaljeni od toga da srcem žele Srbima dobar dan. Ovo je planirano, radi njihovog glumatanja, kako su eto oni velike dobričine, došli da Srbima požele dobar dan i sve dobro. Teško je poverovati u iskrenost, posle pokušaja da prikažu i koljače, ubice, neljude koji su Srbe ubijali na najsvirepniji način i vadili im naživo organe. Tu dobra nema. To je samo maska.

  4. Srbi i Albanci su živeli skladno i lepo su se razumeli sve dok nije došlo par halapljivih ljudi koji žele da prisvoje teritriju koja nije njihova

    1. Nikada Srbi i Albanci nisu živeli „skladno i lepo“ a Vaš komentar, nažalost, predstavlja mišljenje tipičnog srpskog naivca, koji je spremniji da poveruje u bajke i izmišljene dogadjaje nego u stvarnost. Kada su to Albanci i Srbi živeli „skladno i lepo“?! Da li ste svesni šta ste izgovorili?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.