Lazović: S razlogom sumnjamo da je Ivanović smetao onima kojima ne odgovara pravo pomirenje naroda 1Foto: BETA/SASA DJORDJEVIC/DS

Na poziv Marka Jakšića, prijatelja i saboraca Olivera Ivanovića, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd, pridružiće se obeležavanju četvorogodišnjice njegovog ubistva u Kosovskoj Mitrovici. Oni će se na mestu atentata i u vreme kada je ubijen, u 8:15 časova, pridružiti paljenju sveća u znak sećanja na Olivera Ivanovića, rečeno je Danasu u ovom pokretu.

Radomir Lazović, član Malog veća NDMBGD, za Danas kaže da se Oliver Ivanović u svom političkom delovanju zalagao za uspostavljanje demokratskih institucija, za to da vlast mora da radi za građane i građanima polaže račune i za pomirenje između Albanaca i Srba, kako bi se društveno i ekonomski razvio ceo region.

– Četiri godine ne znamo ko je ubio Olivera Ivanovića, a sa razlogom sumnjamo da je smetao upravo onima kojima ne odgovara da do pravog pomirenja među narodima dođe i da se uspostave demokratske institucije koje bi se obračunale sa organizovanim kriminalom – kaže Lazović.

Prema njegovim rečima, danas, nažalost, nismo ništa bliži ka otkrivanju njegovih ubica i nalogodavaca, a vladajući režim u Srbiji se svojski trudi da se zaboravi da je na TV Pinku bila pokrenuta zastrašujuća medijska kampanja protiv Ivanovića.

– Očigledno je da postoji namera političkih vlastodržaca da se ovo ubistvo zataška – zaključuje on.

Osim Lazovića u Mitrovicu iz ovog pokreta idu Dobrica Veselinović, Robert Kozma i Đorđe Pavićević.

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (SDP) obeležiće četvrtu godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, Olivera Ivanovića, pomenom i paljenjem sveća u nedelju u 10 sati, na mestu ubistva – ispred sedišta ove stranke.

U Beogradu opozicione partije organizuju protestnu šetnja.

I ove godine, kao i prethodnih, protest je pod sloganom „Ko je ubio Olivera?“

U nedelju u podne na Andrićevom vencu se održava protest, a potom će učesnici krenuti u šetnju trasom do Crkve svetog Marka i zapaliti sveće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari