Lazović, Stefanović i Grbović u Bundestagu: U četvrtak obraćanje nemačkim poslanicima 1foto FoNet/SSP

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas FoNetu iz Berlina da će predstavnici opozicije sagovornike u Bundestagu informisati o planu predsednice Skupštine Ane Brnabić za ispunjavanje preporuka ODIHR u kojem nema ništa u rešavanju ključnih problema – pritiscima na birače, funkcionerskoj kampanji, biračkom spisku i medijima.

Lazović je rekao da delegacija iz Beograda, koju čine još zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, boravi u Nemačkoj na poziv Odbora Bundestaga za evropske poslove i da će se sutra (četvrtak) obratiti nemačkim poslanicima.

Prema njegovim rečima, on je dan ranije u Berlinu kako bi se sastao sa poslanicima Hrišćansko-demokratske unije (CDU), jer smatra da postoji opšte slaganje, bez obzira na pripadnost različitim političkim grupacijama, da su izborne manipulacije i krađa glasova na izborima u Srbiji neprihvatljive.

Imali smo slučaj da su za rezoluciju Evropskog parlamenta glasale sve poslaničke grupe, podsetio je Lazović.

Lazović je najavio da će sutra u Bundestagu govoriti o planu Ane Brnabić za ispunjavnje preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava u kojima se „apsolutno i bukvalno“ ne nalazi ništa od ispunjavanja ključnih preporuka.

Radi se o problemima pritisaka na birače, razdvajanja funkcionerske kampanje, komisije za birački spisak i medijima, dodao je Lazović i naglasio da će tražiti podršku za promene u Srbiji.

Mi nastavljamo međunarodnu ofanzivu koju smo počeli posetama Briselu, Strazburu, Parizu i razgovaramo sa svima, državama članicama EU i evcropskim institucijama, jer pitanje izbornih manupulacija nije bio problem samo sa ovim izborima, već se godinama kroz izborne cikuse ponavljaju isti problemi, ukazao je Lazović.

On je rekao kako se ne sme dozvoliti da prođu i ovi izbori u junu ili neki naredni, a da opet ostanu isti problemi u izbornom procesu.

Što se nas tiče, nećemo stati u borbi i učinićemo sve da izbori u Srbiji budu fer, naglasio je Lazović u izjavi FoNetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari