Lazović: Tepić je neumesno uporedila sastanak Đilas-Vučić s aplikacijom za frekvenciju 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da je neumesno poredjenje apliciranja za frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću Nove S i N1 sa sastankom Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu Marinike Tepić za Nova.rs da je odlazak Đilasa kod Vučića isto što i odlazak predstavnika televizija Nova S i N1 u REM, Lazović je kazao da Tepić vrlo dobro razume da je konkurs za frekvenciju standardna institucionalna procedura, a da je sastanak iza zatvorenih vrata dva pojedinca nešto potpuno drugo.

„Nikako to ne možemo izjednačavati. Svi koalicioni partneri Stranke slobode i pravde: Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Vladeta Janković, kao i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš su se izjasnili da je taj sastanak štetan i da se desio bez njihovog znanja, pa je stvarno neumesno da se ovo poredi s televizijama koje rade prema pravilima i kroz institucije“, rekao je Lazović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, N1 i Nova S ne prave nikakve vaninstitucionalne dogovore s Vučićem iza zatvorenih vrata, kakav je bio sastanak Đilasa i Vučića, već učestvuju na javnom konkursu.

„Ovo je potpuno nepotreban pritisak na nezavisne medije kojem je Tepić doprinela ovakvim izjavama. N1 i Nova S zaslužuju frekvenciju zbog svog profesionalnog i odgovornog rada“, ocenio je narodni poslanik.

Lazović je istakao da je sastanak Vučića i Đilasa imao „jako loše“ posledice po pitanju završavanja izbornih radnji i uništio svaku mogućnost da se u Beogradu promeni vlast.

„Podsećam da je dogovor svih opozicionih stranaka bio da se podrži opoziciona lista ‘Ajmo ljudi – Duško Vujošević’ koja je bila blizu ulaska u gradski parlament, čime bi se promenila izborna većina i ugrozila naprednjačka vlast. Odlaskom kod Vučića na svoju ruku, Đilas je prekršio taj dogovor i ostavio opoziciju bez opcija. Ne davimo Beograd smatra da ništa dobro ne može izaći iz dogovora s Vučićem“, zaključio je poslanik Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.