Lazović: 'Tri stuba' delovanja opozicije kada je vlast uhvaćena u izbornim nepravilnostima 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Jedan od lidera koalicije „Srbija protiv nasilja“ Radomir Lazović naveo je danas da opozicija ima „tri stuba“ delovanja u situaciji kada je vlast uhvaćena u činjenju neverovatnih izbornih nepravilnosti.

Ukazao je, gostujući u jutarnjem programu TV Nova, da je jedan stub da se međunarodna zajednica uključi jer je neophodna međunarodna istraga onog što se desilo na izborima.

„Mi nemamo mogućnosti da pristupimo biračkom spisku, naše institucije nemaju mogućnost da urade istragu jer su pod kontrolom Aleksandra Vučića“, rekao je Lazović.

Istakao je da je drugi pravac da se ipak obaveste sve nadležne institucije, dok je treći da se protestima vrši pritisak i građanima objasni šta se desilo i kakav je inženjering urađen kako bi se dobili izbori.

„To su potvrdili i međunarodni posmatrači koji su rekli da je bilo ogromnih nepravilnosti“, naglasio je Lazović.

Upitan o studentima koji su uhapšeni zbog navodnog rušenja ustavnog poretka tokom nemira na protestu ispred Skupštine grada Beograda, Lazović je rekao da je deo njih postigao nagodbu priznavši krivicu, dok je delu određen pritvor.

„Jako mi je žao što su neki postigli nagodbu i priznali krivicu, ali razumem ih. Oni su samo želeli da što pre izađu iz pritvora. Radi se o mladim ljudima koji zaista ne treba da budu u zatvoru i da se nešto ovako sprovodi nad njima. Razumem i brigu njihovih roditelja“, rekao je Lazović.

On je dodao da se država u ovom slučaju ponela vrlo nečasno.

„Uradili su sve da iz uhapšenih izvuku priznanje sa kojim su onda išli okolo i predstavljali kako je pokušano rušenje ustavnog poretka“, istakao je Lazović.

On je naglasio da je to ogromna stvar koja im se stavlja na teret.

„Navijači kad ruše i lome prođu sa 5.000 dinara kazne, a ove mlade ljude, studente, dobre studente, država će možda na ovaj način obeležiti za ceo život“, istakao je Lazović.

On je pozvao poslanicu Mariniku Tepić koja u prostorijama Republičke izborne komisije već 10 dana štrajkuje glađu da prekine štrajk jer ugrožava svoje zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari