LDP: Nikolić konfrontira narode

Ostavite komentar


  1. Gospodine Jovanovicu,
    Ocigledno ne rzumete vreme u kojem se nalazimo, jer verovatno duboko ronite pa od te dubine ne cujete i ne vidite sta nas okruzuje. Ako je rehmetli Alija ostavio Bosnu Erdoganu u amanet,dali to znaci da se Srbi u Bosni vrate pod tursko ropstvo i da ponovo daju danak u krvi i placaju porez agama, begovima i vezirima. Dali je Srbe Bosne neko uzeo u amanet ili treba da pitmo Bakira za sve? Ako se Vama robuje molim Vas prijavite se dobrovoljno i neko ce Vas uzeti ali onda necete moci da se vozikate jahtama po morima niti da se penjete po egzoticnim planinskim vrhovima. Moracete da radite. Mozda prvi put u zivotu. Nikolic ima sva prava da izrazi svoje misljenje isto kao i Vi. Molim da uvazite to jer demokratija se zasniva na pravu misljenja i govora i ako se ne slazu sa drugom stranom. Mislim da bi trebalo da vazi pravilo; Cutanje je zlato.

  2. Aman, ljudi! Nikolic! Jednom radikal uvek radikal. Ono izmedju, malo jeftine prostitucije, evropejstva, demokratisanja, kraduckanja…kakvo kraduckanje? Drpisanje!!!
    Sta ste ocekivali? Sta bi Vucic rekao o nezavisnosti RS? Isto! Samo trenutno ne moze, zbog gornjih glagola trenutno mora da glumata. Treba imati takav zeludac.

  3. @Ivan grozni
    Kako vaš alijas u poptisu komentara aludira na odnose kijevske evro Rosie od koje kasnije nastala istočna Rusija, tako bi trebalo da razlikujete Bošnjake, bosanske Srbe(naseljeni za austrougarsku krajinu) i Srbe Srbije – ili opet da istorijski nalazimo sličnosti kao tokom manje poznate dobre prošlosti- iako čudno može delovati, bivalo je i vrlo dobrih srednjevekovnih perioda za solidarnu egzistenciju na Balkanu narodnosti raznih etničkih porekla koju su stvarali svoje države(krajem srednjeg veka) i kojima realno ne trebaju nove države i da opet moraju da prolaze kroz cele vekovne etape staranja suverenosti, prizanavanja, dostizanja civilizacijskih standarada i potom novih integracija. Mnogo su važnija pitanja kako služiti u takvim državama za ličnu dobrobit i dobro društva naroda a pored "obavezujuće" huškačke državne pretencionističke politike koja samo "ište" a ne nudi "nič", odnosno da li su građani Srbije zaslužili da površno odrađenu i nezavršenu upravno-privrednu tranziciju izgube i zamene provokacijama i borbenim konfliktima koji trenutno državu manje koštaju od razvoja svih sfera države ali dugoročno ostavljaju više-generacijsku krizu? Rasterajte edukacijom tabue – Srbi nisu bili pod Turcima 500 godina, već pod upravom Otomanske imperije 3,5 veka tokom koje je narod učio strane zanate, a domaće plemstvo elitistički služilo sa privilegijama kao i u drugim sistemima janičari i titule veziri, hajduci i ustanici kompromisno postajali vazali, i u toku otomanskog perioda je srpska crkva radila slobodno i kada je najveći broj Srba pokršten.

  4. Cedo,nemoguca misija,da vlada Srbije,sa ovim facama iz devedesetih,koje su bile glavni huskaci na rat sa Hrvatskom i BiH,uz to jos i veliki "rusofili",napravi neki iskorak!Da problem bude veci,pobrinuo se patrijarh Vase crkve svojom izjavom!!Cudi me da ti ocekujes od ovih piromana da sada postanu vatrogasci!!!

  5. @usaf

    Na svu srecu ti, tvoj narod i tvoji politicari ste vec u XXII veku, napredni, moderni, uberdemokrate, ma cudo jedno. Hahahahaha. Beskrajno zabavlja kada tipicni, zaostali i ograniceni narcis-nacosi iz regiona krenu da komentarisu srpske politicare, Srbe i Srbiju dok ispred nosa ima iste ili gore SVOJE politicare, istu ili goru SVOJU politiku, istu ili goru SVOJU drzavu ili protektorat ako je u pitanju republjika kosova.

  6. @ neki Meni je veoma dobro poznat odnos Srba muslimanske veroispovesti i pravih Turaka Osmanlija. Poznato mi je da su cesto Srbi muslimani pomagali Srbe pravoslavce u okrsajima sa Osmanlijama. Ako na to mislite kad kazete da je bilo perioda solidarne egzistencije. Za vasu informaciju zanatstvom su se bavili iskljucivo Srbi muslimanske veroispovesti koji su u glavnom ziveli po gradovima. Sto se tice rada Srpske crkve ona je bila ugasena i tek je Mehmed pasa Sokolovic obnovio Pecku Patrujarsiju i postavio svog brata Makarija za Patrijarha a drugog brata za Mitropolita bosanskog. Turci nisu stedeli Srbe iz ljubavi vec zato sto im je trebao neko da placa porez i druge dacje koje su turski upravljaci uzimali od raje. Aluziju da ne su drzave stvorene u srednjem veku i da nebi trebalo trositi vreme za stvaranje drugig ili ujedinjenja i prolaziti kroz proces priznavanja… Cudno da se to samo odnosi na Srbe. Ceo devetnaesti vek je utemeljivao pojedine narode Italijane ,Nemce, Spance … i jos su neki u procesu ujedinjavanja i objedinjavanja etnickog korpusa. Samo Srbi treba da su razjedinjeni a i po mogucnosti posvadjani. Meni je veoma zao sto se visoka politika crkve i drzave bahato ponela prema muslimanskom zivlju. Sto su ih u vecini slucajeva osudili i odbacili ne priznavsi im njihovu pripadnost srpskom narodu. U tome se slazemo da je politika drzave bila a i danas je da samo iste a ne nudi. O Hrvatima necu komentarisati jer Hrvat moze biti samo katolik i niko drugi. Ovako s bra s dola ne mozemo voditi neku ozbiljnu polemiku jer izgleda (po Vasem) da samo Srbi ne smeju imati drzavu u kojoj ce ziveti po svojim nahodjenju bez polaganja racuna drugome.

  7. Ukoliko konacno zelimo mir na ovim prostorima, politikcke izjave; Nikolica, Dodika, SPC, Vulina i ostalih jastrebova 90-tih, ne vode nas ka tome cilju. Sto rece jedan moj jaran, "ne mozemo mi bolan, bez kavge i ratova" ! Jedini problem, dobrovoljaca necemo imati, jer nema vise sta da se pljacka. Ni zatvorenici (kao u vreme Arkana), nece biti zainteresovani za "nove pobede".

  8. Gospodine Čedo, znate li koliko je Srba bilo u Sarajevu pre građanskog rata? Sada su samo statistička greška, i vi uporno upoređujete Republiku Srpsku i federaciju što je neuporedivo.

  9. "… bosanske Srbe(naseljeni za austrougarsku krajinu)…" Pojma nemaš, rođače! Bosanska krajina nije bila Autstougarska, nego Otomanska! S jedne strane, one hrvatske i dalmatinske su Srbi prebezi mobilisani da brane granice Habsburga, a sa druge Bosanci mobilisani da brane granice Osmanovića. U Bosni, rođače, nema Srba.

  10. @a da nabavis ogledalo?-Gospon,mrzim da ljude delim po nacionalnostima,mislim na ovaj teritorij,koji se nekada zvao-SFRJ!Svi smo bili YUgoslaveni,dok vi Srbi niste poceli da "srbujete".Pakleni plan,koji su osmislili Rusi,kako bi sprecili,ulazak SFRJ u EZ i NATO,a glavni "izvodjaci radova" ste bas vi Srbi,sa vasim "vozdom" Milosevicem i njegovim pomagacima od Seselja,Nikolica,Vucica,Arkana…do SPC!Gola istina!Kakav gradjanski rat?Bezbroj argumenata je na mojoj strani.Ako Vi niste shvatili sta se desilo,i pored mnogobrojnih sudskih presuda u Hagu,koje su izrecene Srbima,onda je sve ovo gubljenje vremena.

  11. @Anastasija Marković: "Gospodine Čedo, znate li koliko je Srba bilo u Sarajevu pre građanskog rata?" Sram Vas bilo! Prvo sve Sarajlije "Srbe" koji ne žele da napuste grad zovete "Alijini Srbi", a onda se kao čudite što ih tamo nema!? Svinjarija!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.