LDP: Ograditi se od Dodika 1Milorad Dodik Foto: Medija centar

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da Srbija mora hitno da se ogradi i osudi izjave predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika o nacionalnom ujedinjenu Srba i poređenju Srbije i RS sa Istočnom i Zapadnom Nemačkom.

Srbija mora hitno da se ogradi i osudi ovakve izjave, pošto je očigledno da Dodik zloupotrebljava Srbiju i ima nameru da se preko svoje nacionalističke platforme predstavi kao lider Srba u regionu, smatra LDP.

Adresa za rešavanje problema Srba u Bosni i Hercegovini je Sarajevo, u Crnoj Gori to je Podgorica, a na Kosovu Priština, i svako pozivanje da se mimo društava u kojima žive rešavaju njihovi problemi predstavlja poziv nacionalističkim snagama u drugim državama da istim takvim merama odgovore, upozorava se u saopštenju.

Dodik ne može svoje katastrofalne rezultate u ekonomiji i težak život ljudi u RS da zamenjuje uvlačenjem Srba u regionu u neke nove sukobe, samo da bi pobedio na izborima sledeće godine, ukazuje LDP.  

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “LDP: Ograditi se od Dodika”

  1. Jedina vredna, istorijski vrlo pozeljna, deklaracija koji Srbi treba da private je da se odreknu Dodika I Vucica.
    To je deklaracija koja bi Srbiju pokrenula sa mrtve tacke na kojoj sedi vec 50 tak godina.

  2. Ne znam koja je ovo stranka što je ovo objavila ali znam da je za nas Srbe u RS Mile Dodik najveće zlo koje nas je moglo zadesiti… U Vučića još vjerujem iako ne mogu shvatiti zašto još podržava Dodika i dozvoljava da nas između ostalog i preko M:tel-a pljačka

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.