LDP: Sramotno ćutanje o kampu na Zlatiboru 1

Liberalno-demokratska partija saopštila je danas da „naravno stoji naspram ludila onih koji po Srbiji organzuju paravojne kampove za decu i da je poražavajuće to da ostali ćute dok se po Zlatiboru deca uče rukovanju naoružanjem pod komandom ruskih i srpskih paravojnih komandata koji ništa dobro nisu doneli, niti iza sebe ostavili.

U saopštenju, LDP navodi da osnivač „Saveza za Srbiju“ Milan Stamatović očigledno ne razume da deci u Srbiji nisu potrebni ratovi nego mir i da nam ne trebaju generacije koje će biti ratne, već one koje će biti prve koje svoj život provode u miru.

NJegov patriotizam i patriotizam Miloša Jovanovića, predsednika Demokratske stranke Srbije, pokazao se kada su pre deset godina pozvali ljude na miting posle koga su zapaljene prazne ambasade i pokradeni butici, pa su tako i danas spremni da tuđu decu šalju na neke nove Košare, a svoju će skloniti na sigurno kao i sve „patriote“ koje su nam upropastile živote, dodaje LDP u saopštenju. LDP smatra da bi DSS morala bi da odustane od politike podrške nasilnicima, kao i od politike ratovanja, ksenofobije i nacionalizma, umesto što koristi prostor za napade na Liberalno-demokratsku partiju. „Koliko se svi oni zajedno brinu za Kosovo pokazali su kada su svečano osnivali Fond za Kosovo u koji kasnije nisu uneli nijedan dinar, ali su im zato svakog dana „puna usta“ Kosova i građana koji žive tamo“, dodaje LDP.

Ta stranka ukazuje da je takva politika koštala Srbiju direktnog odlaska u smrt najboljih među nama, dok su se slični Stamatoviću igrali rata. „Nečija deca su ginula, a oni koji su imali sreće pobegli su odavde zbog ludaka kojima nije dosta krvi, nego sada traže novu“m dodaje LDP. LDP je ocenila da je sramotno da ostale članice „Saveza za Srbiju“ ćute, čime pokazuju da podržavaju ovakve stavove Stamatovića koji se graniče sa zdravim razumom. „Valjda sada razumeju, dok ćute, da nema saradnje sa ekstremnim nacionalistima čiji je jedini program onemogućavanje Srbije da postane savremena, moderna država. Zato dovđenje ruskih agenata, da nam uče decu kako da za njihove sulude planove ginu u nekim budućim sukobima, predstavlja opasana plan koji se mora suzbiti“, ističe LDP.

LDP smatra da nije dovoljno samo zatvaranje kampa, već se moraju pozvati na odgovornost oni koji su ovo organizovali. Potebno je, navodio LDP, isto tako da institucije preispitaju mehanizme kontrole, kako ne bismo više došli u situaciju da nam se ovakvi kampovi i zloupotreba dece ponove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari