Lečić: Cilj sporazuma Telekoma i Telenora slabljenje SBB-a 1Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Grupa isključenih članova Demokratske stranke koje predvodi Branislav Lečić ocenila je da aktuelni predlog sporazuma Telekoma i Telenora ima za cilj da se kompanija SBB oslabi kako ne bi predstavljala pretnju rejtingu vladajuće političke organizacije, odnosno Srpske napredne stranke.

U saopštenju je navedeno da je ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu uz stavljanje infrastrukture Telekoma Srbija na raspolaganje Telenoru pod povlašćenim uslovima, sačinjen isključivo s ciljem da se jedan učesnik na tržištu medijskih sadržaja, SBB, oslabi.

„Uloga države je da definiše pravila tržišnog učešća, štiti i podstiče konkurenciju putem svojih institucija, a država koja svojim svesnim činjenjem krši pravila koja je sama donela, čime ugroža položaj bilo kog učesnika na tržištu, smatra se državom pravne nesigurnosti“, saopštili su isključeni članovi DS.

Oni su u saopštenju ocenili da taj sporazum predstavlja još jednu u nizu demonstracija sile u cilju zaštite interesa vladajućeg režima, odnosno pružanja poruke šta se može desiti organizaciji, privredniku, građaninu ako nije po volji vladajućem režimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari