Liderka Zavetnika pisala diplomatskoj petorci: Svaki prinudni sporazum je ništavan 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski zatražila je danas, u otvorenom pismu, od predstavnika „velike petorke“ da odgovore da li su upoznati sa činjenicom da je svaki sporazum koji je izdejstvovan pretnjama i ucenama, nevažeći i ništavan, saopštila je ta partija.

Ona je pozvala izaslanike SAD, Francuske, Nemačke, Italije i specijalnog predstavnika EU da objasne građanima Srbije zbog čega u slučaju Kosova ne važe principi zaštite teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica, na koje se, inače, vlade njihovih zemalja toliko uporno pozivaju u slučaju ukrajinskog konflikta.

Čime je Srbija zaslužila da prema njoj primenjujete politiku brutalnih pritisaka i dvojakih standarda, tražeći da se saglasimo sa protivpravnom secesijom svoje teritorije? Takav uslov nikada pre nije bio ispostavljen nijednoj članici ili kandidatu za članstvo u EU, zapitala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je podsetila zapadne izaslanike da svojom politikom ultimatuma najdirektnije krše zabranu mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država kao i niz rezolucija Generalne skupštine UN.

Tražite od Srbije da suspenduje svoju državnost i institucije, da se odrekne svog suvereniteta za račun tuđeg. Navedite nam jednu zemlju koja bi na tako nešto pristala, poručila je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari