Linta: Vreme je da se reše problemi Srba u Hrvatskoj

Ostavite komentar


  1. Bilo bi najpametnije da srbi reše probleme međusobno u Srbiji.Niko vama nije veći „neprijatelj“nego sami srbi.

  2. Teško; Uvek će biti tenzija. Nije lako Srbin biti u Hrvatskoj. Oni će biti blagonakloni prema nama tek ako ih ikad muka natera kao npr.
    posle I ili II Sv. Rata. Do tada se ništa neće promeniti. Ušli u UE i NATO pa se samim tim veštački osećaju superiornije. Vrlo teško, na žalost tako je. Pozdrav

  3. Dejane ajde ne trkeljiši, samo vidiš jednu stranu a drugu ne vidiš, tako i oni isto traže odštetu i mnogo toga od Srba i Srbije.

  4. Linta baš si se ulitao sa ovom izjavom…baš će tebi komunoradikali i to sada rešiti problem srbalja u hrvatskoj…pa zbog njih su morali bježat glavom bez obzira 95te i do sada su na njihovoj nesreći zaradili milione a to čine i dan danas.

  5. Samo još fali njegov drugar Savo Štrbac da zajedno morališu Hrvatima. Ni jedan nikad nisu nešto dobro doneli za Srbe iz TZV-izmišljenog pojma REGION.

  6. Gospodin Linta je početkom sukoba u Hrvatskoj 1991 godine imao 22 godine kao student Zagrebačkog sveučilišta mlad zdrav i sposoban odlučio je da ne uzme pušku u ruke i uključi se u odbranu svog naroda već je pobegao u Srbiju(kao i hiljade njegovih vojno sposobnih zemljaka)i tamo komotno i na sigurnom nastavio studije.Za to vreme vojna policija je po N.Sadu, Beogradu,Subotici,Kikindi, Kragujevcu i drugim gradovima po Srbiji hvatala mladiće i slala da ginu u tom suludom i besmislenom ratu,mnogi su u njemu postali invalidi,kod nekih su ostale posledice po psihičko zdravlje a neki se nikada nisu ni vratili.Kao dete jednog od tih mladića imao sam potrebu da ovo kažem kao odgovor na recidiv prošlosti i ponovni uspon šovinizma u našem regionu.

Ostavite komentar


Politika

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika 10

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika

Iako je najavljivana za kraj februara, sredinu marta, pa za početak aprila, novu vladu, Srbija će dobiti tek za prvomsjake praznike, i to nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za formiranje izvršne vlsti. Sagovornici Danasa ocenjuju da su razlozi za ovakvo prolongiranje kontituisanja vlade višestruki, da to govori o nestabilnosti u zemlji, da postoji ogromno neslaganje unutar Srpske napredne stranke, ali i da je najvažnije to što Aleksandar Vučić uživa u tome da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana, uprkos tome što se još 17 decembra znalo da SNS ima većinu za formiranje vlade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.