List "Le Monde" piše o Vučiću, Milu i njihovim vezama s kriminalom 1Foto: EPA/ ARMANDO BABANI (Arhiva)

Ugledni francuski dnevni list Mond objavio je tekst pod naslovom ,,Organizovani kriminal u srcu državnog sistema“, u kojem se govori o tome kako su srpske i crnogorske kriminalne grupe učestvovale u trgovini droge poreklom iz Južne Amerike koja se dopremala do čitave Evrope, a sve u sprezi sa zvaničnim vlastima, prenosi portal Nova.rs.

Posebno se ističe brutalnost njihovih međusobnih sukoba, koji su počeli 2014. godine, a intenzivirani 2016. nakon ubistva Aleksandra Stankovića, prenosi Nova.rs.

U tekstu se naglašava uloga braće srpskog i crnogorskog predsednika, Andreja Vučića u Beogradu i Aca Đukanovića u Podgorici.

Citiran je i evropski diplomata koji kaže da su se ,,u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“.

Navodi se da da su srpske i crnogorske vlasti favorizovale ,,kavački klan“, čiji su članovi ,,održavali bliske veze sa huliganima povezanim sa Vučićem“.

Ukazuje se i da je grupa ,,Janičari“, kasnije preimenovana u ,,Principe“, konstantno jačala od dolaska Vučića na vlast, kao i da su bili angažovani tokom ceremonije njegove inauguracije, a da je predsednikov sin Danilo redovno viđan u društvu ovih huligana.

U tekstu koji objavljen na nekoliko strana se i objašnjava da je vezu države i ove huliganske grupe održavala Dijana Hrkalović, koju je, kako piše Mond, Vučić postavio na mesto državnog sekretara MUP.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

27 reagovanja na “List „Le Monde“ piše o Vučiću, Milu i njihovim vezama s kriminalom”

  1. Pa sta? Kao kad mi citamo iste vesti iz Afrike, Azije, Lat. Amerike. To je tamo normalno. I ovde.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.