Lista naprednjaka "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" kao najava „besplatno pivo sutra“ 1foto FoNet Aleksandar Barda

Naziv koalicione liste SNS „Aleksandar Vučić -Beograd sutra“ je slab i neupečatljiv, ali na liniji projekata koje Beograd iščekuje, a biračima poručuje glasajte za Vučića da biste sve dobili u narednim godinama, poput priče “Besplatno pivo… sutra!”, kažu marketinški stručnjaci za Danas.

U subotu u podne SNS i koalicioni partneri, počeli su sakupljanje potpisa za listu sa kojom će učestvovati na izborima u Beogradu zakazanim za 2. jun.

Nosilac liste, uprkos protivljenju opozicije, ponovo je Aleksandar Vučić, član naprednjaka koji obavlja funkciju predsednika Srbije. On je u Zemunu prilikom davanja potpisa podrške listi, naveo da je ime liste takvo da bi se naglasilo šta je važno u budućnosti.

Igor Avžner, marketinški stručnjak, podseća na prethodna imena SNS lista i navodi da su „Budućnost u koju verujemo“ i „Za našu decu“ prošla vremensku proveru sa rezultatom nula.

– Treći „Beograd sutra“ neodoljivo podseća na priču “Besplatno pivo… sutra!” Kad god su gosti dolazali u kafić, iz dana u dan stajao je isti slogan. Besplatno pivo nikad nisu dobili, jer je uvek bilo SUTRA! Ko se “primio” na prethodne slogane, sa ili bez vremenskog i mentalnog opravdanja, možda se “primi” ponovo, a možda i ne – navodi on.

Kako dodaje, izveštaji Evropskog parlamenta, ODIHR, CRTA-e, opozicije, govore o kvalitetu izborne krađe kako u Beogradu, tako i u Srbiji.

– Princip selidbi, ucena, zastrašivanja, pritisaka, je Srbija i Beograd danas. Sutra? Ako budemo živi i zdravi i dok nas bude, biće valjda i neko sutra. Možda, malo sutra, možda kamaSutra, ali naprednjačka vlast koja se isključivo oslanja na rejting sveprisutnog istaknutog člana, ne razmišlja o sutra. Razmišlja o danas. I tako se i ponaša – kaže Avžner.

Prema njegovim rečima, Beograd se razgrađuje, kocke se okreću, kao uostalom i novac koji završava poslovično u džepovima bahatih.

– Svoju građansku dužnost ću obaviti svakako u skladu sa željom za promenom, ali opozicija mora da shvati da svoju dužnost: principijelnost, kreativnost, planiranje, a pre svega zaštitu volje onih koji ne glasaju za one na vlasti, mora da ispuni odmah. Ako može. Ako ne…- objašnjava on.

I podseća na jedan uspešan politički slogan, koji je čitavu naciju usmerio u pravom pravcu.

– Europa zdaj! Evropa sada! Nema sutra, nema priče, nema krađe, korupcije niti čekanja bilo čega. Sada i odmah! Ukoliko propustimo i ovaj voz, čekajući naredni, onaj od sutra, bojim se da ga mnogi neće dočekati, a i oni što ga dočekaju moraće da prvo krenu u sanaciju pruge, popravljanje lokomotive, raspadnutih vagona. I da završim stihovima: “Čekaju voz što doći neće, pa da krenu putem sreće…”. Za takvu promenu, nije potreban ni slogan, ni sreća. Pamet. Rad. Motivacija birača. Tačka – jasan je Avžner.

I marketinški stručnjak Nikola Parun smatra da je ovaj naziv liste i slogan slab i neupečatljiv, ali na liniji projekata koje Beograd iščekuje.

– I sigurno da će biti uvezivan sa svima njima, na čelu sa Expo. Ime Aleksandar Vučić je bilo nezaobilazno, s obzirom na drastično veću popularnost koju predsednik ima u odnosu na svoje beogradske saradnike. Slogan biračima poručuje: glasajte za Vučića da biste sve ovo dobili u narednim godinama – zaključuje Parun.

U drugom delu naziva liste navedeni su koalicioni pratneri naprednjaka. U tom „širokom frontu“ kako ga je nazvala, poverenica SNS za Beograd, Ana Brnabić,  su Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, PUPS, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista, SDP Rasima Ljajića, SNP Nenada Popovića, Udruženje građana „Porodični alarm“, Zelena stranka Ivana Karića, Andreja Mladenović sa svojom strankom“.

Naprednjaci su u petak na sednici Predsedništva usvojili listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari