Lopandić (SRCE): Režim gura zemlju u samoizolaciju 1foto Medija centar

Potpredsednik Pokreta Srbija centar (SRCE) Duško Lopandić ocenio je da najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd neće učestvovati na najvišem nivou na samitu Saveta Evrope u Rejkjaviku, predstavlja jasnu potvrdu nemoći vlasti i indirektno javno priznanje o poraznim rezultatima Vučićeve spoljne politike.

„To se posebno odnosi na neuspešno vodjenje dijaloga sa Prištinom i nesposobnost da se obezbede saveznici u medjunarodnoj zajednici. Očigledno je da privatizovana spoljna politika ‘vrludanja’ vodi ka međunarodnoj samoizolaciji“, naveo je Lopandić, saopštio je danas taj pokret.

Istakao je da tome treba dodati i potpuno zapuštanje diplomatske službe, što je, kako je ocenio „tipično za vlast SNS koja sistematski urušava državne institucije“.

U saopštenju je navedeno da Pokret SRCE odbacuje politiku međunarodne samoizolacije koja se sprovodi u kontekstu praktičnog nepostojanja ozbiljne spoljnopolitičke strategije, te smatra da je Srbiji potrebna nova i drugačija spoljna politika zasnovana na jasnim načelima i ciljevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari