LSV: Ako ne osudi genocid u Srebrenici, nema bolje budućnosti za Srbiju 1Foto: LSV (Arhiva)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izrazila je danas nadu da će država Srbija „smoći snage“ da jasno osudi genocid u Srebrenici, jer će u suprotnom ostati „zatvorena u lavirintu mržnje“ koji će uništavati društvo.

„Danas se ceo svet seća nevinih žrtava bezumlja. Nažalost, Srbija ćuti. Glasovi podsećanja na genocid su usamljeni. Čak ni pravosnažne sudske presude Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću nisu dovoljne da naša država jasno kaže šta misli o pokolju bošnjačkih civila jula 1995“, naveo je LSV u saopštenju.

Iz te stranke su ocenili da je javni prostor u Srbiji „zatrovan“ govorom mržnje osuđenih ratnih zločinaca, koji svakodnevno gostuju na programima kanala sa nacionalnom frekvencijom.

„Naslovne strane dnevnih listova podsećaju na one iz ratova devedesetih. Žrtve i njihove porodice se svakodnevno vređaju, a zločin sramotno relativizuje. Na sceni je pravi rat sa žrtvama koji vode ekstremisti. On je sramotan i na štetu svih nas. Krajnje je vreme da se sa tim prestane. Bez uvažavanja nevinih žrtava nema bolje budućnosti za Srbijuč, kaže se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “LSV: Ako ne osudi genocid u Srebrenici, nema bolje budućnosti za Srbiju”

  1. LSV i Canak su jurisnici Firerke Sonje Biserko koji kriju 37 hiljada pobijenih Srba za SLOBODU REPUBLIKE SRPSKE.Slava im.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.