LSV: Hrvatska i Srbija da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane 1foto: LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.

U saopštenju koje potpisuje Aleksandar Marton, navodi se da su se ratovi na razvalinama bivše Jugoslavije završili su se pre više od četvrt veka, ali je, očito, političkim elitama draže da prikupljaju jeftine političke poene tako što nemilice koriste jezik koji je i doveo do ratova devedesetih godina.

„Umesto govora mržnje i retorike rata, bolje je da se vlasti u obe države pozabave činjenicom da sve više mladih odlazi i da nam države postaju staračke. Hrvaska je od popisa 2011. izgubila skoro 400.000 stanovnika, a podaci iz Srbije govore da godišnje nestane grad veličine Zrenjanina.“, navode iz LSV-a.

Kako kažu, više će nas biti u Beču, Dablinu, Bratislavi ili Torontu, nego u Kikindi, Kragujevcu, Osijeku ili Virovitici, što „samozvanim patrijotama i velikim „rodoljubima“ očito to ne predstavlja problem“.

„Pozivamo vlasti u obe države da prestanu da se igraju takmičenja u merenju patriotskih mišića i da započnu zajedničku trku u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. Neka se takmiče u nivou uređenosti društva ili zauzdavanju korupcije i kriminala. Ta trka je bolja i korisnija za sve građane u regionu“, zaključuju iz LSV-a.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari