LSV: Nije kasno za otkrivanje političke pozadine atentata na Đinđića 1Foto: LSV

Zbog prošlosti, ali i zbog budućnosti ove zemlje, neophodno je da bude otkrivena puna politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića, a nalogodavci privedeni pravdi, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Kako je navedeno u njihovom saopštenju, iako je propušteno šesnaest godina, za to još nije kasno.

„Kao i tog 12. marta 2003, i danas je potpuno jasno da je pucanj u Zorana Đinđića bio pucanj u promene i evropski kurs Srbije“, navodi se u saopštenju LSV.

Oni su istakli da se ubice, Zvezdan Jovanović, Milorad Luković i svi drugi učesnici atentata, nalaze se tamo gde im je i mesto – u zatvoru, večnoj sramoti i na smetlištu istorije, te da bi na istom mestu morali bi biti i nalogodavci. 

„Potpuno je jasno da je atentat na premijera bio uvertira za pokušaj državnog udara i prvo u nizu planiranih ubistava koja je sprečio samo brz odgovor države i hapšenje ubica. Tim pre je čudno što tako visoko poizicioniran političar i državnik, kao što je bio Vojislav Koštunica, nije pred nadležnim organima odgovorio na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje osvetliti političku pozadinu tog atentata. Samozvani legalista je, čak, i sam poziv da bude svedok na suđeju za ubistvo Zorana Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i to na kraju i uspeo da izbegne uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista“, piše u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je insistirala i insistiraće na tome, kako je navedeno, sve dok se to i ne dogodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari