LSV: Nova naselja u Beogradu, a Srbija praznija i siromašnija

Ostavite komentar


  1. Samo Beograd je Srbija. Sve ostalo je ništa. Osim za mobilizaciju tad Srbija zove sve a najmanje Beograd.

    1. Baš je tako bilo pri mobilizaciji 1991 – odziv u Vojvodini preko 95 % (PRISILAN !!! jer su nas noću skupljali po kućama), a oni koji su po beogradskim stadionima dizali 3 prsta i urlali „Srbija do Tokija“ su se odazvali sa fantastičnih 13%! Ko je bio tamo, taj zna da je ovo istina.

  2. Dobro zapažanje LSV. Ovo nevodi ničemu sem ekonomskom i demografskom kolapsu perifernih delova Srbije. Ali
    kao prvo trebali bi da počnete od svog dvorišta i zakožite se za decentralizaciju same Vojvodine a u Srbije kao zemlje stvaranjem novih opština od svih naselja većih od 2.500 stanovnika po ugledu na moderne evropske zemlje i naše komšije koje su u EU.Ovim bi bar donekle ublažili ekonomsko izrabljivanje sela i apasili bar neka od njih.
    Da spasite subvencionianjem mala seoska domaćinstva ako već nije kasno jer ste rasproali zemlju novim veleposednicima.

  3. U beogradu treba povecati komunalne usluge grejanje kirije poreze za 300% pa ko hoce iz Milanovca Kraljeva Vrbasa.. nek ide u Beograd

  4. Sto jes’ – jes’! Ljudima iz Beograda mozda jos vise smeta prosirenje grada nego onima van te rak-rane Srbije. Da se razume mo, nemam nista protiv da u Beograd dolaze oni koji su na tom mestu potrebni i gradu i Srbiji, ali, u Beograd se nazalost doseljavaju ocajnici, prodaju dedovinu, grade kuce bez kanalizacije na rubu grada. Nikakva legalizacija tog ludila ne dolazi u obzir!

  5. Nove zgrade i stambeni blokovi niču umesto porodičnih kuća po Zemunu, Karaburmi, Zvezdari. Infrastruktura ne prati porast broja ljudi, kanalizacija i vodovod sve više imaju problema, ulice su zakrčene parkiranim autima, zelene površine i dvorišta više ne postoje. Od funkcionalnih i lepih delova grada su napravili divlja naselja, haos , đubre, prenaseljenost, zagađenje…Nove zgrade koje prave „investitori“ su fušeraj, spolja gladac a iznutra jadac, raspadaju se posle 3 godine a sirotinja iz provincije uzima kredite i kupuje to po naduvanim cenama. Tako od prestonice ovi napredno napraviše cirkus za osiromašene i zaglupljene sopstvene građane i oslobodiše prostor da nasele crnpuraste migrante po gradićima Srbije, selima sa plodnim njivama i voćnjacima. Kada se za deceniju ili dve budu zabeleli minareti po Srbiji ovi napredni će uveliko živeti na Dedinju a sirotinja po favelama beogradskim će se boriti sa drogom, prostitucijom i nezaposlenošću.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 6

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.