LSV: Sramotna odluka o proglašenju Tomislava Karadžića za počasnog građanina Subotice 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Odbornička grupa Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Subotice ocenila je danas kao sramnu odluku gradskih odbornika da za počasnog građanina imenuju bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Odbornici DSHV i LSV podržali su predlog da ovogodišnji dobitnici priznanja „Pro urbe“ budu matematičar Endre Šili, spisateljica Ildiko Lovaš i neformalna grupa „Naše malo je nekome sve“.

Odbornik LSV Robert Damjanović Čokić ocenio je da je „sramota u istom danu spominjati akademika Šilija i Tomislava Karadžića“.

„Svako ko malo razmišlja zna da nije lako doći do zvanja akademika i člana Kraljevske akademije, tako da ne treba te dve ličnosti u jednom danu spominjati. Mislimo da je sramotan ovaj izbor“, naveo je Damjanović Čokić.

Skupština Subotice juče je donela odluku o proglašenju Karadžića za počasnog građanina, bez glasova pojedinih opozicionih odbornika za koje je, kako je prenela Radio-televizija Vojvodine, „sporna pozadina i delovanje uglednog subotičkog privrednika i sportskog radnika“.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić kazao je na skupštinskoj sednici da je Karadžić jedan od „najuspešnijih privrednika i sportskih radnika ne samo u Subotici već i u čitavoj zemlji, a u sportskom smislu i van granica Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari