LSV: Stamatović zloupotrebio najmlađe 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema.

Ova stranka je, u današnjem saopštenju, posebno osudila istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću.

Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara. Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića, navela je LSV.

Militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca, po opceni LSV, spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija.

Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari