LSV: Vlada da se ogradi od Vulina 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Vladu Srbije i njenu predsednicu Anu Brnabić da se ograde od izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina kojima se veličaju osuđenici za ratne zločine.

Vulin je u subotu, kako podseća LSV, u Nišu govorio na skupu na kom su prisustvovali i haški osuđenici general Vladimir Lazarević i, jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, Nikola Šainović.
Srbija je članica Ujedinjenih nacija, a Tribunal za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji je formiran od ove najvažnije svetske institucije, te je sasvim jasno da Srbija mora poštovati njegove presude, navodi se u saopštenju.

Politika mira i dobrosusedskih odnosa očito je za mnoge u Vladi Srbije nešto na šta se ne treba obazirati, pa se šalju veoma loši signali o podršci ljudima koji su usuđeni za najteža krivična dela, ocenjuje LSV.

Devedesete godine uništile su naše i susedne države i potrebno je puno napora da se saniraju sve posledice ratova. Očekujemo da Vlada i premijerka Brnabić reaguju i osude koketiranje sa osuđenim ratnim zločincima, navodi se u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari