LSV: Zapošljavanje, ne naoružavanje

Ostavite komentar


  1. Ovi kao da su slepi pa ne vide koliko je ova Vlada uložila u investicije i nova radna mesta ,spasila Železaru…..a kao ozbiljna država mora paralelno misliti i o svojoj odbrani.

  2. Da bi se uredila drzava treba da bude stabilna ekonomski ali i vojno. Ide se korak po korak i bice sve ok!

  3. Bez mira i stabilnosti , nema ni novih fabrika ni novih radnih mrsta, a onda nema ni zapošljvanja.

  4. Gospodo draga , Srbija ne nabavlja naoružanje da bi ratovala , nego da obezbedi sigurnost svojih građana. Da smo imali ovakve migove sa ovakvom opremom , ne bi nama 1999 godine pola Srbije bilo srušeno.

  5. Koliko se sećam, LSV je sa DS bila na vlasti u Vojvodini oko 16 godina? Koliko su radnih mesta otvorili u Vojvodini za deceniju i po?

  6. Pobogu Srbija se ne naoruzava za ratovanje ni sa kim, to je cista besmislica! Jednostavno iz bezbednosnih razloga treba obnoviti i modernizovati vojsku! To svi rade!

  7. Bezbednost je nešto što je najbitnije Srbiji jer ako bi se desio neki napad kako bi se Srbija odbranila ? !

  8. Ova vlada na celu sa Vucicem mnogo ulaze u otvaranje novih fabrika i radnih mesta a nabavljanje naoruzanja i modernizacija vojske je u interesu drzave i njenih gradjana.

  9. Rekla bih da su te dve stvari povezane. Videli smo i sami koliko smo bili interesantni za investitore (sto znaci dodatno zaposljavanje) dok smo urusavali vojsku, a samim tim i drzavu.

  10. On kako znamo Čanka on igra duple igre, njemu ne treba naoružavanje Srvbije ali zato lično nosi oružje i vitla s a njima kao Šešelj.

  11. Amerika je najuredjenija drzava i najjaca je vojna sila, tako da ovo gore ne stoji.

  12. Slazem se da je zaposljavanje najbitnije, ali moramo da vodimo racuna i o bezbeedonosnoj situaciji.

  13. Jeftinije je da uvecemo pracke to se vise isplati. Kada smo izgubili svoju fabriku aviona onda moramo da dobijama na poklon od bracu Rusa.

  14. Ivan@Ivane, kakva je to modernizacija sa avionima starim 30 godina?To je sramota, koju treba skrivati, kao drzavnu tajnu, a ne sa njom se reklamirati i hvaliti.

  15. Причате којешта! Реците која држава нема оружану силу? Лепо би то било али је опасно по државу и народ.Реците нашим суседима то па ако вас послушају лако ћемо.Убедите и НАТО пакт да не троши толики новац на оружје!

  16. У ствари, (неког) запошљавања има и ако нисте обезбедили сигурност својих граница. Како изгледа кад вам странци организују привредни живот, питајте рецимо Конгоанце, Зимбабвеанце (некадашње Родезијанце) и Алжирце. А можете питати и свог деду о томе како је Србија "цветала" кад су у њој пољопривредну и индустријску производњу организовали Немци 1941-1944 године. Срби су то запамтили и не желе да им се понови.

  17. Naoružavanje ili ti nabavka naoružanja direktno utiče na razvoj domaće namenske industrije i niz pratećih delatnosti jedne države. Zahvaljuči jednoj MIG-21-ici do MIG-29-ke , Srbija je osvojila sama u celosti izradu raketa vazduh -vazduh R-60 MK sa raketnim pogonom naše pameti; Svojevremeno smo uvozom TV vođene rake Maverik po uzoru na istu rvođenih raketa više kalibara azvili bolju GROB-B i otišli korak dalje sa niskom TV vođenih raketa više kalibara; U celosti smo sami osvojili raketni pogon za PVO siszem NEVU i otišli korak dalje u razvoju i primeni svetranih raketnih pogona (EDEPO) itd. Isto znači ne samo zapošljavanje novog kadra, izvoz sklopova i podsklopa sistema koji su po def. strani ali naše proizvodnje, već i primenjeni naučni razvoj.

  18. Vi "zaljubljeni" u strasne Migove , da li ste se ikada pitali kako ce te masine(u slucaju rata) da polete,i koliko dugo da ostanu na nasem nebu ,u ovom nato okruzenju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.