LSV: Zašto ne slavimo Dan ustanka? 1Foto: lsv.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Dan ustanka naroda Srbije obeležava na primeren način i ukazuje da je nedopustivo zanemarivanje 7. jula, dana kada je u porobljenoj Evropi zapaljena prva ustanička iskra u borbi protiv fašizma i nacizma.

Revizionizam i zatiranje istine o antifašističkoj borbi učinili su svoje i danas u Srbiji, kao i u većem delu istočne Evrope, traje besomučna kampanja izjednačavanja dželata i žrtve, pa su borci protiv fašizma meta najprimitivnijih napada, a fašisti, nacisti i njihove sluge proglašavaju se nevinim žrtvama, navodi LSV.

Ta stranka upozorava da ovakva politika za posledicu ima osnaživanje desnog estremizma, koji svoje pristalice najčešće nalazi među mladim ljudima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo prosvete Srbije u nastavni program uvrsti obavezne časove na kojima će učenici biti upoznati sa veličanstvenom antifašističkom borbom i zlom koje su predstavljali fašizam i nacizam. i ističe da sramotan odnos prema antifašističkoj borbi mora da prestane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari